Αμερικανοί γερουσιαστές ζήτησαν την απέλαση 300 Ρώσων διπλωματών

Καπιτώλιο - Έδρα του Κογκρέσου των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας των ΗΠΑ - Ουάσιγκτον

Αμερικανοί γερουσιαστές αιτήθηκαν χθες Τρίτη από την κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν να απελάσει ως και 300 Ρώσους διπλωμάτες στην περίπτωση που η Μόσχα δεν χορηγήσει περισσότερες βίζες για το προσωπικό της αμερικανικής πρεσβείας στη Ρωσία.

Οι ΗΠΑ είχαν διαμαρτυρηθεί επίσημα όταν η Μόσχα απαγόρευσε τον Αύγουστο την πρόσληψη ρωσικού ή αλλοδαπού προσωπικού στις ξένες πρεσβείες στη Ρωσία, αναγκάζοντας κατά συνέπεια την Ουάσινγκτον να απολύσει σχεδόν 200 ντόπιους υπαλλήλους της στις αποστολές της σε όλη τη ρωσική επικράτεια.

Στην επιστολή τους στον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, δύο Δημοκρατικοί και δύο Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές κρίνουν πως η Ρωσία εδώ και καιρό καταμετρά το δικό της προσωπικό για να υπολογίζει τον αριθμό των Αμερικανών διπλωματών στους οποίους επιτρέπει να βρίσκονται στο έδαφός της.

Περίπου 400 Ρώσοι διπλωμάτες βρίσκονται επί του παρόντος στις ΗΠΑ, ενώ στη Ρωσία υπηρετούν μόλις 100 Αμερικανοί διπλωμάτες, τόνισαν στο κείμενο.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν απέλασε 10 Ρώσους διπλωμάτες τον Απρίλιο, εξαιτίας των κυβερνοεπιθέσεων και των παρεμβάσεων στις αμερικανικές εκλογές που η Ουάσινγκτον προσάπτει στη Μόσχα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...