Ανακάλυψη κοιτάσματος φυσικού αερίου στην ΑΟΖ του Ισραήλ

πηγή: EUROKINISSI

Νέα ανακάλυψη εμπορικά εκμεταλλεύσιμου κοιτάσματος φυσικού αερίου στην ΑΟΖ του Ισραήλ ανακοίνωσε η «Energean» με την ερευνητική γεώτρηση «Ερμής».

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το νέο κοίτασμα περιέχει 7-15 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα (bcm) αξιοποιήσιμου φυσικού αερίου. Όπως επισημαίνει η εταιρεία, οι νέες ποσότητες φυσικού αερίου είναι δυνατό να αξιοποιηθούν είτε για την αύξηση των πωλήσεων της «Energean» στην εγχώρια αγορά, είτε για την εξαγωγή στην Κύπρο με υγροποίηση σε μονάδα που θα εγκατασταθεί στο Βασιλικό, είτε και για την εξαγωγή προς την Αίγυπτο.

To πλωτό γεωτρύπανο «Stena IceMax» έχει τώρα μετακινηθεί στο Block 12 στην «Περιοχή Ολύμπου» για τη διενέργεια γεώτρησης στη δομή «Ζευς». Η συγκεκριμένη δομή εκτιμάται ότι περιέχει 10 έως 12 δισ. κυβικά μέτρα δυνητικούς πόρους φυσικού αερίου. Επιπλέον, η «Energean» έχει εξασκήσει το δικαίωμά της να πραγματοποιήσει μία ακόμη γεώτρηση, ως μέρος του τρέχοντος γεωτρητικού προγράμματος. Η συγκεκριμένη γεώτρηση αναμένεται να πραγματοποιηθεί στον στόχο «Ηρακλής» που βρίσκεται στο Block 23 της ΑΟΖ του Ισραήλ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...