Ανακοινώθηκε δέκατο κρούσμα κορονοϊού – Έκτακτα μέτρα σε Αχαΐα, Ηλεία, Ζάκυνθο

Κορονοιός

Ανακοινώθηκε, το δέκατο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού στη χώρα μας. Πρόκειται για Ελληνίδα, στενή επαφή του ένατου επιβεβαιωμένου κρούσματος, που ήταν μέλος της ταξιδιωτικής ομάδας σε Ισραήλ και Αίγυπτο.

Είναι σε πολύ καλή κατάσταση, συνεχίζεται η επιτήρηση της υγείας της και μεταφέρεται σε νοσοκομείο αναφοράς της Πάτρας. Το περιστατικό διαγνώσθηκε στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ.

Ήδη από χτες μετά την καταγραφή του 9ου κρούσματος κορονοϊού, σε σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας, η επιτροπή εμπειρογνωμόνων εισηγήθηκε και η κυβέρνηση αποφάσισε τη λήψη έκτακτων μέτρων στους νομούς Αχαΐας, Ηλείας και Ζακύνθου. Η απόφαση ελήφθη σύμφωνα με τις οδηγίες του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, που αφορούν στην πιθανότητα τοπικής μετάδοσης του ιού στην περιοχή.

Τα μέτρα περιλαμβάνουν αναστολή της λειτουργίας όλων των δημοσίων και ιδιωτικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, όλων των βαθμίδων, καθώς και την αναστολή πάσης φύσεως μαζικών συναθροίσεων (θεάτρων, κινηματογράφων, αθλητικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, επισκέψεων σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία), για την περίοδο 5 έως 6 Μαρτίου 2020.

Τα μέτρα θα επαναξιολογηθούν μέσα στο επόμενο 48ωρο.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...