Αναπληρωτής Πρόεδρος του AKP: Η Ελλάδα δεν πρέπει να μπει στη βάρκα ορισμένων δυτικών χωρών

Ο αναπληρωτής Πρόεδρος του AKP Νουμάν Κουρτουλμούς, μιλώντας στην προεδρία της οργάνωσης του κόμματός του στο Καχραμάνμαρας, έκανε τις παρακάτω δηλώσεις σχετικά με την Ελλάδα:

“Ιδιαίτερα σε αυτούς που μέσω της Ελλάδας επιθυμούν να μπλοκάρουν την Τουρκία στο Αιγαίο και να τη στριμώξουν στη γωνία, επιθυμούμε να πούμε τα εξής:
Η Τουρκία γνωρίζει τα παιχνίδια που παίζονται παγκοσμίως αλλά και σε αυτήν την περιοχή και υποστηρίζει την ειρηνική επίλυση όλων των θεμάτων. Γνωρίζουμε ότι αυτές οι προσπάθειες που θα προωθηθούν με οποιονδήποτε τρόπο και θα παρενοχλήσουν την Τουρκία δεν θα αποφέρουν κανένα όφελος στην Ελλάδα, ως γειτονική χώρα, ως χώρα που συνορεύει μαζί μας,δίνουμε την ακόλουθη συμβουλή και πρόταση προς την Ελλάδα. Για τα προβλήματα μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας, καθόμαστε, μιλάμε και λύνουμε αυτά που μπορούμε να λύσουμε, και αυτά που δεν μπορούμε να λύσουμε, καταβάλλουμε προσπάθειες να τα λύσουμε στο πλαίσιο των σχέσεων γειτονίας. Μην ξεγελιέστε από τα χτυπήματα στην πλάτη των άλλων.Υπάρχουν δεκάδες παραδείγματα για το πώς αυτοί που χτύπησαν την πλάτη των άλλων και τους παρέσυραν σε κάποιες ενέργειες αργότερα τους άφησαν μόνους τους. Βλέπουμε το τελευταίο παράδειγμα στην Ουκρανία”.

Στη συνέχεια, ο αντιπρόεδρος απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σε τοπικό κανάλι. Ερωτηθείς ποια είναι η πηγή της κρίσης με την Ελλάδα, είπε ότι κάποιοι προσπαθούν να απασχολήσουν την Τουρκία μέσω της Ελλάδας.

Εξηγώντας ότι η Τουρκία κάνει ισχυρά βήματα για να γίνει ξανά δυνατή, ο Κουρτουλμούς είπε:

“Υπό αυτή την έννοια, λέμε πολύ ξεκάθαρα. Η Ελλάδα δεν πρέπει να παρασυρθεί σε ένα τέτοιο παιχνίδι διότι η Ελλάδα και η Τουρκία είναι γείτονες.Αν και οι δύο χώρες έχουν προβλήματα μεταξύ τους είναι σε θέση να καθίσουν σε ένα τραπέζι και να μιλήσουν για το καθένα από αυτά και επιδεικνύοντας τη βούληση τους να τα λύσουν.Κάποιοι φαίνεται να είναι εξαιρετικά ικανοποιημένοι όπου στηρίζοντας την Ελλάδα ή ενθαρρύνοντας την να προκληθούν εντάσεις που θα βάλουν και την Ελλάδα σε μπελάδες.Πρώτα απ’ όλα, η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να ακολουθήσει μια συνετή πολιτική. Υπό αυτή την έννοια, βρίσκω πολύτιμες τις πρόσφατες δηλώσεις του Μητσοτάκη ότι “δεν θέλουμε πόλεμο,δεν θέλουμε μια θερμή σύγκρουση”. Και εμείς ως Τουρκία, δεν είμαστε ποτέ υπέρ του πολέμου”.

Ο Κουρτουλμούς συνέχισε ως εξής: “Αλλά με όλο το σεβασμό, η Ελλάδα δεν πρέπει να μπει στη βάρκα ορισμένων δυτικών χωρών. Με άλλα λόγια, δεν πρέπει να πιστεύει ότι το χτύπημα στην πλάτη είναι πραγματικό. Δεν είναι λοιπόν επειδή αγαπούν πολύ την Ελλάδα. Παίρνουν έναν τέτοιο δρόμο επειδή θέλουν να κρατήσουν την Τουρκία απασχολημένη σε αυτή την περιοχή μέσω της Ελλάδας.

Τι μας δείχνουν οι νέες βάσεις που έχουν εγκατασταθεί στα ελληνικά νησιά εδώ και χρόνια και ειδικά τα τελευταία που φτάνουν έως και την Αλεξανδρούπολη;Τα αεροδρόμια που έχουν κατασκευαστεί εκεί; Ο υψηλός εξοπλισμός;Για ποιον είναι η προετοιμασία; Λυπάμαι, αλλά κανείς δεν είναι κορόιδο.Δεν είναι αξιόπιστο να λένε ότι το κάνουμε αυτό ως προετοιμασία κατά της Ρωσίας. Ως εκ τούτου, ελπίζουμε ότι οι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ θα είναι εξαιρετικά ειλικρινείς και ρεαλιστικές στο θέμα αυτό, μακριά από την υποκρισία. Εάν η Ελλάδα είναι μέλος του ΝΑΤΟ, η Τουρκία είναι επίσης μέλος του ΝΑΤΟ”.

Υπενθύμισε ότι η Τουρκία δεν μπλοφάρει στους λόγους της και ότι τα γεγονότα έλαβαν χώρα πολύ καθαρά μπροστά στα μάτια όλων, υπενθυμίζοντας ότι η Ελλάδα ήταν αυτή που κλείδωσε τα μαχητικά αεροσκάφη, όχι η Τουρκία.

Επισημαίνοντας ότι η Τουρκία δεν είναι μια χώρα που θα υποχωρήσει στις κινήσεις αυτές είπε ότι πρόκειται για μια πράξη πρόκλησης και παρενόχλησης για την οποία ο Πρόεδρος Ερντογάν έχει δώσει σαφή μηνύματα σε όλο τον κόσμο και σε διεθνείς πλατφόρμες. “Η Τουρκία δεν αστειεύεται,δεν μπλοφάρει. Είναι μια χώρα που θα προστατεύσει τα δικά της δικαιώματα και το δικό της δίκαιο. Συνιστούμε στην Ελλάδα αυτοσυγκράτηση, λογική και σύνεση” πρόσθεσε.

Δείτε ακόμα...