Αναπτύσσονται συνεχώς οι σχέσεις Κίνας – Ρωσίας

Με την επισήμανση ότι οι σχέσεις Κίνας και Ρωσίας έχουν φτάσει σε ένα «πρωτόγνωρα υψηλό επίπεδο και αναπτύσσονται συνεχώς», οι ηγέτες των δύο χωρών, Σι Τζινπίνγκ και Βλ. Πούτιν είχαν χτες τηλεφωνική επικοινωνία.

Σε αυτήν συμφώνησαν να αναπτύξουν περαιτέρω τη συνεργασία Ρωσίας – Κίνας στους τομείς της Ενέργειας, της βιομηχανίας, των μεταφορών, αλλά επιπλέον συζήτησαν την ανάπτυξη των στρατιωτικών δεσμών.

«Η Κίνα είναι έτοιμη για μια στενότερη στρατηγική αλληλεπίδραση με τη Ρωσία, έτοιμη για αμοιβαία υποστήριξη, λαμβάνοντας υπόψη τα βασικά συμφέροντα και των δύο πλευρών στην κυριαρχία και την εθνική ασφάλεια», δήλωσε ο Σι σύμφωνα με το κεντρικό κανάλι της Κίνας (CCTV).

Επιπλέον ο Σι κάλεσε όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές «να λάβουν υπεύθυνη στάση, προωθώντας έτσι τη σωστή διευθέτηση της κρίσης στην Ουκρανία», αναφέροντας ότι η Κίνα «θα συνεχίσει να παίζει τον εποικοδομητικό της ρόλο». Οπως εξήγησε, το Πεκίνο τηρεί ανεξάρτητη θέση για το ουκρανικό ζήτημα, «λαμβάνοντας υπόψη τα γεγονότα και την ιστορική πραγματικότητα».

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...