Ανατόλι Αντόνοφ: Απορρίπτει τον «αμυντικό χαρακτήρα» των όπλων που μεταφέρθηκαν στο Κίεβο

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS, ο Ρώσος πρεσβευτής στις ΗΠΑ Ανατόλι Αντόνοφ δήλωσε ότι η «αμυντική φύση» των όπλων που παραδόθηκαν στο Κίεβο από την Ουάσιγκτον αμφισβητείται εδώ και πολύ καιρό.

Η απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης να παραδόσει οχήματα μάχης Bradley στην Ουκρανία είναι «μια επιβεβαίωση ότι οι συνομιλητές μας στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν προσπάθησαν καν να ακούσουν τις εκκλήσεις μας για να λάβουν υπόψη τις πιθανές συνέπειες μιας τόσο επικίνδυνης πορείας από την Ουάσιγκτον», σημείωσε ο Πρέσβης.

«Γίνεται επιτέλους σαφές σε ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα ότι το 2014 οι ΗΠΑ εξαπέλυσαν έναν πραγματικό πόλεμο αντιπροσώπων εναντίον της Ρωσίας υποστηρίζοντας ναζί εγκληματίες στο Κίεβο. Οποιαδήποτε συζήτηση για “αμυντικό χαρακτήρα” των όπλων που παρέχονται στην Ουκρανία εδώ και καιρό είναι αστεία», είπε ο Ρώσος διπλωμάτης.

«Ακόμα πιο αξιοσημείωτο, η κυβέρνηση αποκάλυψε την προαναφερθείσα απόφαση μετά από τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του Προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν και του Γερμανού Καγκελάριου Όλαφ Σολτς», τόνισε ο Αντόνοφ. «Η διεθνής κοινότητα δεν πρέπει να αγνοήσει το γεγονός ότι η Άνγκελα Μέρκελ και ο Φρανσουά Ολάντ ομολόγησαν: οι συμφωνίες του Μινσκ χρησίμευσαν για να δοθεί χρόνος στο Κίεβο να ενισχύσει τις στρατιωτικές του ικανότητες. Ενόψει των στενών δεσμών μεταξύ Ουάσιγκτον και Βερολίνου γίνεται σαφές ότι η Δύση υπό την ηγεσία των ΗΠΑ απλά εξαπάτησε τη χώρα μας και άρχισε να αποδυναμώνει σκόπιμα τη Ρωσία πολύ νωρίτερα από τις 24 Φεβρουαρίου 2022», πρόσθεσε.

Όλες οι τελευταίες ενέργειες των Ηνωμένων Πολιτειών, συμπεριλαμβανομένης της απόφασης να χορηγήσουν ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας στο Κίεβο που περιλαμβάνει μαχητικά οχήματα Bradley, δείχνουν ευθέως ότι η Ουάσιγκτον δεν επιθυμεί την πολιτική διευθέτηση στην Ουκρανία, είπε ο Αντόνοφ.

“Κανείς δεν πρέπει να έχει ακόμη αμφιβολίες για το ποιος φέρει την ευθύνη για την παράταση αυτής της σύγκρουσης. Όλες οι ενέργειες της κυβέρνησης υποδηλώνουν έλλειψη οποιασδήποτε επιθυμίας για πολιτική διευθέτηση”, είπε ο Πρέσβης.

«Ακόμη και η μονομερώς κηρυγμένη κατάπαυση του πυρός από τη Ρωσική Ομοσπονδία σε ολόκληρη τη γραμμή επαφής στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια των Ορθοδόξων Χριστουγέννων χαρακτηρίστηκε ως απόπειρα “να βρούμε λίγο οξυγόνο”. Ενώ η μοίρα του λαού της Ουκρανίας δεν σημαίνει τίποτα για τις ΗΠΑ», πρόσθεσε ο Αντόνοφ.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...