Ανατόλι Αντόνοφ: Οι ΗΠΑ έχουν τέτοια εμμονή με τις κυρώσεις που δεν βλέπουν ότι απέτυχαν

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS από την Ουάσιγκτον, ο Ρώσος πρεσβευτής στις ΗΠΑ Ανατόλι Αντόνοφ δήλωσε χτες Πέμπτη ότι οι ΗΠΑ είναι τόσο κολλημένες στις κυρώσεις που δεν βλέπουν ότι απέτυχαν.

«Από τις εμμονές της, η Ουάσιγκτον αδυνατεί να αντιληφθεί ότι η στρατηγική της επιλογή έχει αποτύχει. Είναι προφανές ότι οι απόπειρες στραγγαλισμού, καταστροφής της οικονομίας μας απέτυχαν» ανέφερε η υπηρεσία Τύπου της πρεσβείας.

«Το μόνο που πέτυχαν οι ΗΠΑ είναι μια αποσταθεροποίηση της παγκόσμιας οικονομίας που ήδη πάλευε να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις από την πανδημία. Οι συνήθεις επιχειρηματικοί δεσμοί έχουν πέσει θύματα της αμερικανικής πολιτικής κυρώσεων», είπε ο πρέσβης.

“Ένα άλλο αποτέλεσμα των ανούσιων περιορισμών της Ουάσιγκτον είναι ότι προκαλούν τεράστιο κόστος στις επιχειρήσεις και στους απλούς πολίτες. Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και οι διεθνείς εταιρείες, εκφοβισμένα από τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ, είναι επιφυλακτικά για τη διεξαγωγή εργασιών ρουτίνας. Φτάσαμε στο σημείο όταν η κυβέρνηση προσπαθεί να εξηγήσει στις εταιρείες ότι υπάρχουν εξαιρέσεις στις κυρώσεις, συγκεκριμένα στον τομέα των τροφίμων, αυτό δεν πείθει», είπε.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...