Ανατολική Μεσόγειος: Στις μυλόπετρες των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών οι κατατρεγμένοι

Μετανάστες - Πρόσφυγες
(Φωτό αρχείου) Πηγή: Eurokinissi

Στις μυλόπετρες των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, που τροφοδοτούνται από τα σχέδια ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και ΕΕ στην Ανατολική Μεσόγειο,  βρίσκονται οι κατατρεγμένοι. Σε μια περίοδο που μαίνονται τα παζάρια των «εταίρων» με την Τουρκία, ο πρόεδρός της, Ρ. Τ. Ερντογάν, κατηγόρησε όσους επικρίνουν τη στάση της Άγκυρας για «πραγματική αχαριστία».

«Η Ελλάδα είναι αυτή που καταδικάζει τους πρόσφυγες σε θάνατο τρυπώντας τις βάρκες τους», δήλωσε ο Ερντογάν σε κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε με τον Ούγγρο πρωθυπουργό, Β. Όρμπαν για να προσθέσει στη συνέχεια: «Αν ανοίξουμε τα σύνορά μας, δεν ξέρω τι θα πάθει η Ελλάδα»

Ξεχωριστή αναφορά έκανε και στην αμερικάνικη παρουσία στην Ελλάδα, διαπιστώνοντας ότι η χώρα μας έχει «μετατραπεί σε μια αμερικανική στρατιωτική βάση». Όπως είπε χαρακτηριστικά (δείχνοντας από μια ακόμα σκοπιά και τι είδους «ασφάλεια» και «σταθερότητα» φέρνουν μαζί τους οι αμερικάνικες βάσεις και υποδομές για το λαό), «δυστυχώς η Αλεξανδρούπολη δεν είναι μια βάση, όλη η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε μια αμερικανική βάση. Εγώ δεν κατάφερα να μετρήσω τις αμερικανικές βάσεις που υπάρχουν στην Ελλάδα. Όταν τις συγκεντρώσουμε όλες, έχουμε τέτοια εικόνα όπου όλη η Ελλάδα είναι μια βάση των ΗΠΑ».

«Η Ελλάδα είναι ευρωπαϊκό κράτος Δικαίου. Προστατεύει τα σύνορά της που είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ταυτόχρονα σώζει ανθρώπινες ζωές στη θάλασσα. Και όταν απειλείται από χώρες που χρησιμοποιούν απελπισμένους ανθρώπους για να πετύχουν γεωπολιτικούς σκοπούς θα απαντά πάντα με αποφασιστικότητα», απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, την ώρα που με βάση και την αντιδραστική πολιτική της ΕΕ για το μεταναστευτικό που συνυπογράφουν όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις, πρόσφυγες και μετανάστες γίνονται για μια ακόμα φορά «μπαλάκι» και μοχλός για τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς σε όλη την περιοχή.

Δείτε ακόμα...