«Ανεπιθύμητο το “Τρούμαν” και κάθε μέσο της πολεμικής μηχανής του ΝΑΤΟ στην περιοχή μας»

Γιγαντοπανό του ΚΚΕ στο φάρο των Χανίων

Γιγαντοπανό στο φάρο των Χανίων με το σύνθημα: «Δεν διαλέγουμε στρατόπεδο ληστών. Η μόνη μας ελπίδα η πάλη των λαών. Να κλείσει η βάση της Σούδας. Έξω η Ελλάδα από τον πόλεμο!», τοποθέτησαν μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, στέλνοντας με αυτήν τη συμβολική κίνηση μήνυμα εναντίωσης στην ολοένα και μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που μαίνεται στην Ουκρανία.

Παράλληλα, οι κομμουνιστές των Χανίων καλούν τους ναύτες του «Τρούμαν» που «ξεκουράζονται» αυτές τις μέρες στα Χανιά, να δείξουν στη διοίκηση τις φωτογραφίες που έβγαζαν από το παλιό λιμάνι των Χανίων, καθώς, όπως τονίζει η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ, «ίσως μπορέσουν έτσι να καταλάβουν ότι ο τόπος μας δεν είναι τσιφλίκι τους. Αν θέλουν μεταφραστή υπάρχουν πολλοί πρόθυμοι. Ας ζητήσουν βοήθεια από τα στελέχη της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ, όλων των αστικών κομμάτων που έχουν αγαστή συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια».

Ξεκαθαρίζει επίσης πως «ο ελληνικός λαός δεν θα γίνει συνένοχος στο έγκλημα των ιμπεριαλιστών. Το ΚΚΕ καταδικάζει την Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και εκφράζει την αλληλεγγύη του στον Ουκρανικό λαό. Ο πόλεμος που διεξάγεται είναι ένας ιμπεριαλιστικός, ένας άδικος πόλεμος. Οι δύο πλευρές που αντιμάχονται, ΗΠΑ – ΕΕ – ΝΑΤΟ από τη μία και η Ρωσία από την άλλη, μακελεύουν τους λαούς για το μοίρασμα των σφαιρών επιρροής, τα μερίδια των αγορών, των πρώτων υλών, των ενεργειακών σχεδίων και των δρόμων μεταφοράς».

Το ΚΚΕ καλεί το Χανιώτικο λαό, τη νεολαία σε οργανωμένο και ανυποχώρητο αγώνα ώστε να σταματήσει ο τόπος μας, να είναι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών, επισημαίνοντας πως «η συμμετοχή στο ΝΑΤΟ, η μετατροπή της χώρας σε ένα απέραντο στρατηγείο δεν μας προστατεύει. Αντίθετα, το ίδιο το ΝΑΤΟ θεωρεί το Αιγαίο κοινό επιχειρησιακό χώρο, δίνοντας αέρα στα πανιά της τουρκικής αστικής τάξης. Ενισχύει τις μεθοδεύσεις που οδηγούν στο “γκριζάρισμα” του Αιγαίου, στη συνεκμετάλλευση που προωθείται υπό την υψηλή εποπτεία του. Ο λαός μας δεν ξεχνά την “προστασία” που έδειξε στην Κύπρο, στη Γιουγκοσλαβία, στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, στη Λιβύη, στη Συρία, με τη διάλυση ολόκληρων κρατών, τις επεμβάσεις και τα πραξικοπήματα που έχει οργανώσει εδώ και δεκαετίες».

Τονίζει ακόμα ότι «με ευθύνη της κυβέρνησης και την ουσιαστική συναίνεση των αστικών κομμάτων, η βάση της Σούδας αναδεικνύεται σε σταθερό σημείο ελλιμενισμού αεροπλανοφόρων , όπως το “Τρούμαν” και το “Σαρλ Ντε Γκολ” που επιχειρούν στην περιοχή της ΝΑ Μεσογείου. Έχουν ευθύνη όλα τα αστικά κόμματα, οι τοπικοί τους εκπρόσωποι στα Χανιά που έχουν δώσει “ρέστα” όλα αυτά τα χρόνια στην προσπάθεια αθώωσης των ΝΑΤΟικών φονιάδων. Είναι συνένοχοι γιατί μπλέκουν σε μεγάλους το λαό μας, αφού όλες οι βάσεις έχουν στοχοποιηθεί ευθέως από τη Ρωσία» και προσθέτει πως το πατριωτικό και διεθνιστικό καθήκον του λαού και της νεολαίας είναι να μην αφήσουμε να χρησιμοποιούνται ελληνικά εδάφη, υποδομές και μέσα ως πολεμικά προγεφυρώματα.

Τώρα πρέπει ο λαός να εντείνει την πάλη του για:

  • Να σταματήσει αμέσως η συμμετοχή και εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία ή αλλού με οποιονδήποτε τρόπο και οποιοδήποτε πρόσχημα.
  • Να σταματήσει η αποστολή πολεμικών εφοδίων και μέσων από την Ελλάδα.
  • Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας και όλες οι στρατιωτικές βάσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στη χώρα μας που αξιοποιούνται ως ορμητήρια πολέμου.
  • Όχι στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις στην Ελλάδα.
  • Κανένα ελληνικό στρατιωτικό σώμα να μη σταλεί στην Ουκρανία, σε χώρες που συνορεύουν με αυτήν ή σε άλλες ιμπεριαλιστικές αποστολές. Κανένας στρατευμένος, αξιωματικός ή υπαξιωματικός εκτός συνόρων.

Καταλήγοντας, κάνει σαφές πως οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στα Χανιά θα εντείνουν το επόμενο διάσημα την πολιτική δραστηριότητα, για να σταλθεί ξεκάθαρο μήνυμα εναντίωσης στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και στη συμμετοχή της χώρας σε αυτόν. Η δραστηριότητα αυτή θα κορυφωθεί με μεγάλη εκδήλωση την Κυριακή 27 Μάρτη, στις 7.00 μ.μ στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης». Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ετικέτες: , ,

Δείτε ακόμα...