Ανεπιθύμητος ο πρέσβης των ιμπεριαλιστών Πάιατ

Ο Πρέσβης Τζ. Πάιατ στη υποδοχή στρατευμάτων των ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη για την Άσκηση Defender Europe 21
Φώτο Αρχείου / Ο Πρέσβης Τζ. Πάιατ στη υποδοχή στρατευμάτων των ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη για την Άσκηση Defender Europe 21 / Μάης 2021 / Πηγή: EUROKINISSI

Ο εκπρόσωπος των μακελάρηδων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ Πάιατ, επισκέπτεται πολύ συχνά στρατιωτικές μονάδες, όπου εκθειάζει την Ελληνοαμερικανική συμφωνία και στις ομιλίες του τονίζει την ανάγκη διεύρυνσης και επέκτασής της.

Ο Πάιατ μαζί με τον Μητσοτάκη, πρόσφατα πήγε στην Ανδραβίδα με αφορμή την άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ» και μίλησε για τα κοινά συμφέροντα Ελλάδας – ΗΠΑ, στη Μεσόγειο, τα Βαλκάνια, τον Περσικό Κόλπο και πέρα από αυτόν. Πολύ συχνά επισκέπτεται τη Σούδα με αφορμή την παρουσία πολεμικών πλοίων και αεροπλανοφόρων των ιμπεριαλιστών, που σκορπούν θάνατο στη Μέση Ανατολή και τις αραβικές χώρες.

Επισκέφθηκε το αεροδρόμιο της Λάρισας όπου σταθμεύουν τα drones των ΗΠΑ που παρακολουθούν την περιοχή από τη Μαύρη Θάλασσα μέχρι την Υποσαχάρια Αφρική.

Πρόσφατα μάλιστα με αφορμή την παράδοση ελικοπτέρου στο Πολεμικό Ναυτικό στο αεροδρόμιο των Μεγάρων, ο εκπρόσωπος των μακελάρηδων των λαών, μίλησε για τις στρατιωτικές σχέσεις της Ελλάδας με τις ΗΠΑ και ότι οι δύο χώρες για 200 χρόνια στέκονται η μία δίπλα στην άλλη και ότι αυτή η “συνεργασία” και οι ισχυροί δεσμοί δημιουργούν νέες προοπτικές. Τόνισε τη σιγουριά που εξασφαλίζει για τους ιμπεριαλιστές, η υπογραφή της Ελληνοαμερικανικής Στρατιωτικής Συνεργασίας, με ευθύνη των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Ανάφερε ότι δεν υπάρχει όριο ανάμεσα στις σχέσεις της Ελλάδας με τις ΗΠΑ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «Ο ουρανός είναι το όριο για τις σχέσεις Ελλάδας και ΗΠΑ».

Σήμερα ο Πάιατ βρέθηκε για πολλοστή φορά στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και τον συνόδευαν υπουργοί της κυβέρνησης της Ν.Δ. Πρόκειται για ένα από τα αποβατικά ορμητήρια των αμερικανονατοϊκών στην περιοχή των Βαλκανίων, για την προώθηση στρατευμάτων και πολεμικού υλικού σε χώρες που συνορεύουν με τη Ρωσία, για την άσκηση «Defender Europe 21».

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει μεγάλες ευθύνες για την παραπέρα προώθηση και ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ. Συνέχισε αυτή την κατάπτυστη συμφωνία, από εκεί που την άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι δύο κυβερνήσεις αυτών των αστικών κομμάτων έχουν την αποκλειστική ευθύνη για τη διεύρυνση της παρουσίας και την επέκταση των αμερικανονατοϊκών βάσεων στη χώρα μας. Έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Η περίοδος του Πιουριφόυ στη χώρα μας φαντάζει πλέον, μπροστά στις κατάπτυστες συμφωνίες που έχουν υπογράψει η Ν.Δ και ο ΣΥΡΙΖΑ, ως παρωνυχίδα.

Έχουν μεγάλη ευθύνη για τη συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.

Οι φράσεις “Θα φθάσουμε πέρα από τον Περσικό και το όριο των σχέσεων είναι ο ουρανός”, αναδεικνύουν την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα και θα πρέπει να μεγαλώσουν το βαθμό ανησυχίας για το λαό μας.

Οι απόστρατοι των Ενόπλων Δυνάμεων που συσπειρώνονται στο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα το πόσο επικίνδυνες κουβέντες είναι αυτές και τι σημαίνουν για το λαό μας, τα λόγια του εκπροσώπου των φονιάδων των λαών Πάιατ.

Τώρα είναι η ώρα να εγκαταλείψουν τα δύο αυτά κόμματα.

Χρειάζεται να δυναμώσει η συσπείρωση με το ΚΚΕ. Είναι η μοναδική δύναμη που αταλάντευτα όλα τα χρόνια παλεύει με συνέπεια ενάντια στην παρουσία των αμερικανονατοϊκών στη χώρα μας.

Να αποχωρήσει εδώ και τώρα η Ελλάδα και οι Ένοπλες Δυνάμεις από την ιμπεριαλιστική άσκηση «Defender Europe 21».

Ο ελληνικός λαός μαζί με τους λαούς της Ευρώπης, των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου να πρωτοστατήσουν για να σταματήσει εδώ και τώρα η ιμπεριαλιστική άσκηση.

Είναι αναγκαίο να δυναμώσει ο αγώνας του λαού μας, για να φύγουν οι αμερικανοί από τη χώρα μας, να αποδεσμευτεί η χώρα μας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, να κλείσουν όλες οι αμερικανονατοϊκές βάσεις και η βάση της Σούδας.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...