Ανέστης Τσουκαράκης: Στήριξη στο ΚΚΕ «για να δυναμώσει η φωνή του ελληνικού λαού και όλων των λαών της Ευρώπης»

«Λέμε ξεκάθαρα έξω από ΕΕ και ΝΑΤΟ. Μπορούμε να καρπωθούμε τον πλούτο που οι λαοί παράγουμε και όχι το κεφάλαιο σε βάρος των λαών», ανέφερε στην παρέμβασή του στο «Action 24» ο Ανέστης Τσουκαράκης, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ. 

Πρόσθεσε πως το ΚΚΕ προειδοποιούσε ότι «η συμφωνία των Πρεσπών δεν έρχεται να λύσει τα προβλήματα των δύο κρατών αλλά είναι το εισιτήριο για να ενταχθεί η γειτονική χώρα στο ΝΑΤΟ, και αυτό έγινε. Σε ένα πολεμοκάπηλο μηχανισμό, που είναι ο βασικός παράγοντας -έτσι κι αλλιώς- αποσταθεροποίησης των Βαλκανίων και τροφοδότης ενός εθνικισμού στα ίδια τα Βαλκάνια».

Επίσης, ανέφερε πως όταν ήταν στρατιωτικός είχε ορκιστεί να υπηρετήσει την ελληνική σημαία», επισημαίνοντας πως η  φρεγάτα «Ύδρα» έφυγε για την Ερυθρά Θάλασσα «τίγκα» με τις σημαίες της ΕΕ.

Σημείωσε πως ήταν συνειδητή επιλογή να συμπορευτεί με το ΚΚΕ γιατί «είδα ότι απ’ όλα τα κόμματα μόνο το ΚΚΕ ήταν αυτό που έλεγε αλήθειες» και περισσότερο γιατί «ήταν δίπλα μας και στο δρόμο».

Κάλεσε το λαό να ψηφίσει το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, «για να δυναμώσει η φωνή του ελληνικού λαού και όλων των λαών της Ευρώπης, εκεί που παίρνονται οι αποφάσεις αλλά πολύ περισσότερο εκεί που ανατρέπονται αυτές οι αντιλαϊκές, βάρβαρες, εγκληματικές αποφάσεις σε βάρος των λαών, στους δρόμους του αγώνα».    

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...