Ανέστης Τσουκαράκης: Υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ

Ανέστης Τσουκαράκης: Υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Συνταγματάρχης εν αποστρατεία, Πρόεδρος της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Αποστράτων Στρατιωτικών (ΠΟΜΑΣ). Επίτιμος Πρόεδρος της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.)
Ανέστης Τσουκαράκης: Συνταγματάρχης εν αποστρατεία, Πρόεδρος της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Αποστράτων Στρατιωτικών (ΠΟΜΑΣ). Επίτιμος Πρόεδρος της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.)

Στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές μίλησε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Ανέστης Τσουκαράκης.

Η παρέμβασή του έχει ως εξής:

«Δεν υπάρχει πιο ευχάριστο συναίσθημα από το να βλέπεις μικρά παιδάκια να τρέχουν, να παίζουν, να γλεντούν, να χαίρονται το κάθε δευτερόλεπτο της ζωής τους. Μικρές φατσούλες να γελούν. Γιατί αυτή είναι η ζωή τους, αυτή πρέπει να είναι η ζωή τους. Τραγούδι. Αλάνα. Χαρά.

Κι όμως. Σήμερα. Τώρα. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε υπάρχουν μικρά παιδάκια που το μόνο που βουίζει στα αυτάκια τους είναι ένας υπόκωφος διακοπτόμενος τρομακτικός ήχος. Δεν ακούγονται παιδικά τραγουδάκια. Οι αλάνες έγιναν χαλάσματα. Τα γέλια κλάματα. Αεροπορική εισβολή – Γάζα. Ουκρανία, Ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι, Χιλιάδες παιδάκια, χιλιάδες γυναίκες, άμαχος πληθυσμός σφαγιάζεται για το καπρίτσιο των ιμπεριαλιστών, των αστικών τάξεων. Ποιος θα πάρει το μεγαλύτερο κομμάτι από την πίτα. Ανταγωνισμοί. Χρήμα. Πλούτη. Κέρδος. Τα δικά τους δικά τους και τα δικά μας, πάλι δικά τους.

Και οι λαοί; Τι κερδίζουν οι λαοί; Ο λαός της Παλαιστίνης; Του Ισραήλ; Της Ουκρανίας; Της Ρωσίας; Τι κερδίζουν; Τίποτα δεν κερδίζουν. Σάκος του μποξ. ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ από τη μία, Ρωσία-Κίνα από την άλλη.

ΕΕ. Η συμμαχία της ευημερίας, της ειρήνης, της δημοκρατίας, του δικαίου. Ψέματα. Ψέματα. Ψέματα. Μια λυκοσυμμαχία είναι που ορμά χωρίς ενδοιασμό. Διψασμένη, πεινασμένη να πάρει τα πάντα. Που δεν διστάζει να στηρίξει ή να συμμετέχει στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Και αυτό κάνει. Τα αστικά κράτη αποφάσισαν. Μέσα και η Ελλάδα. Φτιάξτε όπλα, περισσότερα όπλα. Αυτά χρειάζεται τώρα η ΕΕ. Όπλα χρειαζόμαστε. Ακούτε; Όπλα. Έτσι, ο Μπράουν ο Φίσερ κι o Κραφτ. Αχώριστοι γίνανε, έφτιαξαν τραστ.

Και η Ελλάδα; Η χώρα μας; Τι κάνει η χώρα μας; Το 1992, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ(ασπισμός – o πρόγονος του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ) και Πολιτική Άνοιξη (ΠΟΛΑΝ) του Αντώνη Σαμαρά υπερψήφισαν τη συνθήκη του Μάαστριχτ. Μόνο το ΚΚΕ αντιτάχθηκε σθεναρά και την καταψήφισε. Η ταφόπλακα μπήκε. Ο λαός μας μόνο φτώχεια είδε. Εργασία (όταν υπάρχει) με συνθήκες γαλέρας. Μισθοί και συντάξεις πείνας και καθηλωμένοι. Υγεία και παιδεία, που για να τα έχεις πρέπει να βάλεις βαθιά το χέρι στη τσέπη. Δικαιώματα ολοένα και λιγότερα. Αυτή είναι η ευημερία της ΕΕ. Ένα ωραίο περιτύλιγμα απ’ έξω και ένα αντιδραστικό περιεχόμενο μέσα.

Σήμερα; Η κυβέρνηση της ΝΔ, με τη σιωπηρή ανοχή ή και τη φανερή στήριξη όλων των άλλων αστικών κομμάτων, στυγνά και αδυσώπητα, στέλνει ολοένα και περισσότερα όπλα στην αντιδραστική κυβέρνηση του Ζελένσκι. Απαγορευμένα όπλα που κατακαίουν τη σάρκα του ανθρώπου. Του άμαχου πληθυσμού. Των μικρών παιδιών. Εμπλέκουν ολοένα και περισσότερο τη χώρα μας σε περιπέτειες και μας καθιστούν στόχο αντιποίνων. Συμμετέχει με πολεμικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα. Γιατί; Για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των εφοπλιστών. Όχι τα συμφέροντά μας. Βάζει πλάτη στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ, στη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού. Ο ελληνικός λαός γνωρίζει πολύ καλά από πόλεμο, από φτώχεια, από προσφυγιά. Γνωρίζει ότι τα παιδιά της Παλαιστίνης και της Ουκρανίας, εάν το επιτρέψουμε δεν θα ξαναγελάσουν. Δεν θα παίξουν σε παιδικές χαρές. Δεν έχουν παιδικές χαρές για να παίξουν. Δεν θα μάθουν γράμματα. Δεν έχουν σχολειά για να μάθουν γράμματα. Δεν θα γίνουν καλά. Δεν έχουν νοσοκομεία για να γίνουν καλά. Δεν έχουν μέλλον. Οι αστικές κυβερνήσεις των κρατών της διακρατικής ιμπεριαλιστικής συμμαχίας, της ΕΕ, δεν αφήνουν να ανθίσει το χαμόγελο στα χείλη τους, Το μόνο τραγούδι τους είναι το κλάμα τους.

Κι εμείς; Τί κάνουμε εμείς; Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να συνεχιστεί. Εμείς έχουμε τη δύναμη να κάνουμε τα πάντα. Οι λαοί έχουν τη δύναμη να κάνουν τα πάντα. Να ανατρέψουν τα πάντα. Θα κάνουμε το επόμενο βήμα. Το οφείλουμε στις επόμενες γενιές. Για ένα καλύτερο μέλλον τους. Με ένα ισχυρότερο ΚΚΕ και στο ευρωκοινοβούλιο, ο λαός μας θα πάρει ανάσες. Θα γίνει η φωνή του λαού μας. Θα τον πληροφορεί. Θα τον ενημερώνει. Μπροστάρης στους αγώνες για το αύριο που μας αξίζει. Πρέπει να τα καταφέρουμε. Θα τα καταφέρουμε.

Για να μπορέσουμε στο σήμερα, να πούμε στον Πέτρο, στον Γιόχαν και στον Φρανς τι είπε ο Μαρξ, ώστε σαν ήρωες να διαλύσουν τα τανκς.

Σας ευχαριστώ. Καλή δύναμη και καλούς αγώνες».

Δείτε ακόμα...