Ανιστόρητη τοποθέτηση του υφ. Παιδείας για το Πολυτεχνείο – Θ. Παφίλης: Ντροπή για όσα συνειδητά είπατε!

Θ. Παφίλης: Αντισυνταγματικός και αντιλαϊκός ο νόμος πλαίσιο για τα ΑΕΙ γιατί μετατρέπει τα Πανεπιστήμια σε επιχειρήσεις

Ανιστόρητη και πολιτικά απαράδεκτη τοποθέτηση έκανε ο Αγ. Συρίγος, υφυπουργός Παιδείας – πανεπιστημιακός, για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, στην ομιλία του στη Βουλή, με αφορμή τις αντιδράσεις του φοιτητικού κινήματος στο νομοσχέδιο για το νόμο-πλαίσιο των ΑΕΙ. Διαστρεβλώνοντας τα ιστορικά γεγονότα, ισχυρίστηκε ότι «δεν υπήρξαν συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις επί χούντας, αλλά μεμονωμένες ενέργειες κάποιων Ελλήνων». Ανέφερε πως «η χούντα δεν έπεσε λόγω της εσωτερικής αντιστάσεως», αλλά υπό το βάρος των ανομημάτων της και του Κυπριακού και εκφράζοντας τον αποτροπιασμό της κυβέρνησης προς τους λαϊκούς αγώνες, έφθασε στο σημείο να περιγελάσει τις μεταπολιτευτικές λαϊκές αντιδράσεις κάνοντας λόγο «για μυθικές διαστάσεις του Πολυτεχνείου μετά το ’74».

Άμεση και καταλυτική η απάντηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη, που σημείωσε πως θα έπρεπε «να νιώθει ντροπή ο υφυπουργός για όλα όσα συνειδητά είπε για το Πολυτεχνείο», σε μια προσπάθεια να κάμψει τις αντιδράσεις στο νομοσχέδιο.

«Η αντίσταση στη χούντα ξεκίνησε αμέσως με την κήρυξή της και μάλιστα σε δύσκολες συνθήκες και πήρε πολλές μορφές και δεν ήταν μια στιγμή του Πολυτεχνείου», πρόσθεσε ο Θ. Παφίλης, τονίζοντας πως τα μηνύματα του Πολυτεχνείου για Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία παραμένουν ακόμα και σήμερα επίκαιρα. «Αν νομίζετε πως με αυτού του είδους τις ανιστόρητες τοποθετήσεις θα βάλετε φρένο στους κοινωνικούς αγώνες και ιδιαίτερα στο φοιτητικό κίνημα, είστε πολύ μακριά νυχτωμένοι. Και να ξέρετε πως θα φουντώσουν αυτοί οι αγώνες ακόμα περισσότερο», κατέληξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ. 

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...