Ανησυχούν οι αστυνομικοί του ΤΕΑΠΑΣΑ για τη μη τήρηση μέτρων σε κρούσμα κορονοϊού

astynomikos
Πηγή: Eurokinissi

Σε αστυνομικό που υπηρετεί στο ΤΕΑΠΑΣΑ (ταμείο του προσωπικού των σωμάτων ασφαλείας) έγινε εισαγωγή αρχές της εβδομάδας στο 401 ΓΣΝ Αθηνών και βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Η κατάστασή του εξελίσσεται θετικά για την υγεία και σύμφωνα με πληροφορίες αναμένονταν να πάρει εξιτήριο ακόμη και μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Παρότι από την ειδική εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας για την προστασία του αστυνομικού προσωπικού κατά τη διαχείριση επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού, προβλέπεται η διαχείριση των στενών επαφών με την απομόνωση (καραντίνα για 14 μέρες), η τακτική καθημερινή τους παρακολούθηση από επαγγελματία υγείας και η ιχνηλάτηση των επαφών του κρουσμάτων, το ΤΕΑΠΑΣΑ και το Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας υποβάθμισαν το περιστατικό.

Το Ταμείο αρκέστηκε στην απολύμανση των γραφείων και ανέστειλε τη λειτουργία του μέχρι και την Τρίτη, οπότε θα επαναλειτουργήσει με το προσωπικό σε πρωινή και απογευματινή βάρδια. Αστυνομικοί που υπηρετούν στο Ταμείο εκφράζουν την ανησυχία τους για τη στάση της διοίκησης, γιατί το κρούσμα προέκυψε αμέσως με την άρση της προηγούμενης κατάστασης, που στο Ταμείο υπήρχε πλήρης αραίωση του προσωπικού και οι αστυνομικοί εργάζονταν από τα σπίτια τους. Δηλώνουν, πως παρότι τα προσωπικά δεδομένα και τα στοιχεία επικοινωνίας όλων τους δόθηκαν στον ΕΟΔΥ, δεν έχει υπάρξει καμιά επικοινωνία για οδηγίες μέχρι σήμερα.

Δείτε ακόμα...