Ανοχύρωτη η χώρα αντιμέτωπη με τον “Μπάλλο”

EUROKINISSI

Ανοχύρωτη η χώρα αντιμέτωπη με τον “Μπάλλο”. Η Καταιγίδα “Μπάλλος”αποκάλυψε την απουσία της πρόληψης. Τα αντιπλημμυρικά έργα δεν είναι επιλέξιμα από τις Κυβερνήσεις και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ως εκ τούτου η ευθύνη βαραίνει την κάθε λαϊκή οικογένεια να αμπαρωθεί στο σπίτι και να προστατευτεί όπως μπορεί. Οι υπηρεσίες του αστικού κράτους αρκούνται στο να στέλνουν μηνύματα στα κινητά μας. Για άλλη μια φορά ο λαός της Αττικής και πολλών ακόμη περιοχών βρέθηκε στο έλεος της κακοκαιρίας. Παρά το γεγονός πως η έντονη βροχόπτωση είχε προαναγγελθεί εδώ και ημέρες, η χώρα ήταν αθωράκιστη απέναντι στα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Σε όλη την Αττική δημιουργήθηκαν πολύ σοβαρά προβλήματα και εκτυλίχθηκαν επικίνδυνες καταστάσεις, εξαιτίας της διαχρονικής έλλειψης ολοκληρωμένου σχεδίου και έργων αντιπλημμυρικής προστασίας.

Τα κυβερνητικά μέτρα επικεντρώνονται στη λογική του «κλειδαμπαρωθείτε σπίτια σας» για να σωθείτε. Κάτι αντίστοιχο, άλλωστε έκανε το καλοκαίρι με τις πυρκαγιές, όταν η τακτική της κυβέρνησης επικεντρωνόταν στην προτροπή: «Τρέξτε για να σωθείτε»!

Έτσι, μετά από  έκτακτη κυβερνητική σύσκεψη, ο  υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρ. Στυλιανίδης, ανακοίνωσε απαγόρευση κυκλοφορίας στον Κηφισό και στην Παραλιακή, από τη 1 μετά τα μεσάνυχτα έως τις 8 το πρωί! Τα ξημερώματα επιτράπηκε η κυκλοφορία. 

Σήμερα θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία, οι παιδικοί σταθμοί, τα ΚΔΑΠ και οι δομές ΑμεΑ σε ΑττικήΕύβοιαΧαλκιδικήΚέρκυραΣάμο και Ικαρία. Ανάλογες αποφάσεις πάντως έχουν παρθεί και σε άλλες περιοχές από τους Δήμους. 

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...