Ανοιχτό το ενδεχόμενο ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Σημαία Σουηδίας και ΝΑΤΟ
Φωτό αρχείου

Σε συνέντευξη που παραχώρησε η πρωθυπουργός της Σουηδίας Μαγδαλένα Άντερσον στο εθνικό δίκτυο SVT, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ενταχθεί η σκανδιναβική χώρα στο ΝΑΤΟ, κατόπιν μελέτης των κινδύνων που διατρέχει.

Πρόκειται για εναλλαγή στάσης από την πλευρά της καθώς με την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία και την αύξηση των πιέσεων τόσο από τις ΗΠΑ όσο και από τη Ρωσία, η Σουηδή πρωθυπουργός επέμενε πώς είναι κρίσιμο να μην μεταβληθεί η αντίληψη ασφαλείας της χώρας. Όλο αυτό το διάστημα, έχουν εκτοξευτεί ευθείες βολές της ρωσικής ηγεσίας κατά του ενδεχομένου ένταξης των σκανδιναβικών χωρών στο ΝΑΤΟ, με τον Πούτιν να δηλώνει πως πρόκειται για μια ενέργεια που απειλεί την ασφάλεια της Ρωσίας και θα προκαλέσει “σοβαρές στρατιωτικές συνέπειες“.

Πρόκειται για εξελίξεις που ρίχνουν λάδι στη φωτιά του ιμπεριαλιστικού πολέμου, καθώς η εξάπλωση του ΝΑΤΟ αποτελεί πραγματική απειλή για τα υπόλοιπα ιμπεριαλιστικά στρατόπεδα που ως αντίδραση θα προχωρήσουν σε ανάλογες κινήσεις και με τους λαούς των χωρών να βρίσκονται στη μέση

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...