Ανοίγει ο εμβολιασμός με τα εμβόλια Pfizer και Moderna για τις ηλικίες 18-29

Εμβολιασμός στο Ασκληπιείο Βούλας
Εμβολιασμός στο Ασκληπιείο Βούλας / Πηγή: Eurokinissi

Τα εμβόλια «Pfizer» και «Moderna» προστέθηκαν για τον εμβολιασμό των ηλικιών 18-29, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Αρμόδιος για Θέματα Απλούστευσης Διαδικασιών, Γιώργος Γεωργαντάς στον ΑΝΤ1.

Μέχρι στιγμής αυτή η ηλικιακή ομάδα δικαιούνταν μόνο το εμβόλιο της «Johnson&Johnson».

Όσον αφορά στα ταξίδια ανηλίκων ανέφερε ότι «εφόσον υπάρχει η δυνατότητα εμβολιασμού από 16 ετών κι άνω τα παιδιά θα ταξιδεύουν με αρνητικό διαγνωστικό τεστ».

Για το πιστοποιητικό Covid ανέφερε ότι με την επίδειξή του σε χώρα της ΕΕ θα σκανάρεται για να επιβεβαιώνεται η γνησιότητά του και πρόσθεσε πως θα υπάρξουν ανακοινώσεις για την αντικατάσταση της βεβαίωσης του εμβολιασμού. Όπως είπε, υπάρχουν σκέψεις οι πλήρως εμβολιασμένοι να μην κάνουν self test λέγοντας πως «περιμένουμε τις οδηγίες από τους ειδικούς. Μέχρι στιγμής ισχύει η υποχρεωτικότητα του self test».

Επίσης, σε όσους έχουν νοσήσει και περιμένουν να κάνουν μόνο μια δόση θα τους έρχεται μήνυμα ακύρωσης της δεύτερης δόσης εμβολίου. Ανέφερε ότι «όποιος νόσησε και τήρησε το πρωτόκολλο και το δήλωσε φαίνεται στο μητρώο ασθενών Covid. Αν δεν το έχει δηλώσει πρέπει με βάση τις οδηγίες που υπάρχουν εντός του εξαμήνου να κάνει το εμβόλιο».

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...