Ανοίγει την Τρίτη η πλατφόρμα για κατ’ οίκον εμβολιασμό

Πηγή: Eurokinissi

Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα για τον κατ’ οίκον εμβολιασμό ατόμων με βαριά κινητική αναπηρία ή για όσους είναι κατάκοιτοι ή έχουν βαριά ψυχική ή νοητική νόσο (όπως το Αλτσχάϊμερ), σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του γενικού γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους. Κατά τη σημερινή ενημέρωση, ανέφερε πως την εγγραφή για τους κατ’ οίκον εμβολιασμούς θα την κάνει ο θεράπων γιατρός (ιδιωτικός ή του δημοσίου) και παράλληλα απεύθυνε κάλεσμα στους ιατρούς του ιδιωτικού τομέα να συνδράμουν στους εμβολιασμούς.

Οι γιατροί επίσης θα πιστοποιούν την ένταξη στο πρόγραμμα κατ΄οίκον εμβολιασμού. Ο εμβολιασμός κατ’ οίκον θα πραγματοποιηθεί είτε από ιδιώτη γιατρό είτε από κινητά συνεργεία της επιχέιρησης «Ελευθρία», με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Όταν κάποιος ενταχθεί στο πρόγραμμα θα ειδοποιείται σε εύλογο χρονικό διάστημα για το πότε θα γίνει ο εμβολιασμός του.

Επίσης, από αύριο οι πολίτες θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού για εμβολιασμό με οποιοδήποτε από τα διαθέσιμα εμβόλια αυθημερόν.

Απαντώντας σε ερώτηση για τον εμβολιασμό των εφήβων 15-17 ετών, είπε ότι μέχρι σήμερα έχουν κλείσει ραντεβού 20.000 έφηβοι.

Πρόσθεσε ότι σήμερα η μέρα αναμένεται να κλείσει κοντά στους 85.000 εμβολιασμούς. Συνολικά έχουν πραγματοποιηθεί περισσότεροι από 9.780.000 εμβολιασμοί και περισσότεροι από 5. 450.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 52% του γενικού πληθυσμού και στο 61% του ενήλικου πληθυσμού.

Επίσης, περισσότεροι από 4. 626.000 πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 44% στο γενικό πληθυσμό και 52% στον ενήλικο πληθυσμό.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...