Χίος: Συνέντευξη Τύπου της ΤΕ του ΚΚΕ με την ανοιχτή επιστολή στο λαό των νησιών και τις ένοπλες δυνάμεις

Ανοιχτή επιστολή στον λαό των νησιών, στους στρατευμένους, τους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων που είναι επιφορτισμένοι με την άμυνά τους απηύθυνε η ΤE Χίου του ΚΚΕ σε συνέντευξη τύπου έδωσε την Παρασκευή 2 Δεκέμβρη, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που αναλαμβάνουν τις επόμενες μέρες οι Οργανώσεις του ΚΚΕ στο Αιγαίο. 

Η ΤΕ Χίου του ΚΚΕ, δίνει συνέχεια στη συζήτηση, αλλά κυρίως στην οργάνωση δράσεων ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και στους επικίνδυνους σχεδιασμούς στο Αιγαίο, με αιχμή τις διευθετήσεις που προωθούνται στα Ελληνοτουρκικά με ΝΑΤΟική εποπτεία.

Τη συνέντευξη άνοιξε ο Νέστορας Ξυλάς, γραμματέας της ΤΕ Χίου του ΚΚΕ όπου μεταξύ άλλων επισήμανε τους μεγάλους κινδύνους που πηγάζουν από την εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο της Ουκρανίας, ότι το ΚΚΕ δεν μένει μόνο στις διαπιστώσεις και τις αποκαλύψεις, αλλά εξηγεί και τους λόγους για τους οποίους γίνεται αυτή η συμμετοχή. Ακόμα περισσότερο, δείχνει και συζητά, το ποιος είναι ο δρόμος για να αποτρέψει ο λαός τους μεγάλους κινδύνους και να μην αποκτά στάση αναμονής και παθητικότητας.

Με βασική κατεύθυνση «μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό», τοποθετήσεις έκαναν οι: Αγλαΐα Κυρίτση επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην περιφέρεια του Β.Αιγαίου, τα στελέχη του ΚΚΕ, Γιώργος Αμπαζής περιφερειακός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και Μάρκος Σκούφαλος επικεφαλής της δημοτικής παράταξης της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Δ. Χίου.

O Νέστορας Ξυλάς, τόνισε:

«Το ΚΚΕ έχει χρέος να ενημερώσει τους νησιώτες καθώς τα άλλα κόμματα, σχεδόν συντονισμένα, ή καθησυχάζουν και αποπροσανατολίζουν ή κρύβουν και συγκαλύπτουν τις σοβαρές πλευρές των εξελίξεων και των πραγματικών απειλών. Με την ανοικτή επιστολή θέτουμε ορισμένα καίρια ερωτήματα, που αν δεν απαντηθούν, αντικειμενικά ο λαός, ο κόσμος, θα αποκτά στάση αναμονής και παθητικότητας και δε θα επιδρά στις εξελίξεις πρωταγωνιστικά, προς όφελός του. Αυτά τα ερωτήματα είναι:

Ποιοι φταίνε για την έξαρση της τουρκικής προκλητικότητας; Πως και γιατί παρεμβαίνουν οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ στην ευρύτερη περιοχή; Τι λένε τα άλλα κόμματα για το Αιγαίο; Πως απαντά το ΚΚΕ στο δίλημμα «συμβιβασμός ή πόλεμος στο Αιγαίο»; Πως βλέπει το ΚΚΕ τον πόλεμο στην Ουκρανία; Γιατί οι κυβερνήσεις δρομολόγησαν έτσι τα πράγματα; Υπάρχει διέξοδος;

Στο ερώτημα ποιο θα είναι το όφελος να έρθει και να συζητήσει μαζί μας κάποιος που δεν είναι ψηφοφόρος του ΚΚΕ», απαντάμε είπε χαρακτηριστικά:

«Το όφελος είναι μεγάλο γιατί γνωρίζοντας κάποιος τις θέσεις του ΚΚΕ θα αποκτήσει μια ολοκληρωμένη γνώση των εξελίξεων κυρίως των αιτίων που τις προκαλούν» και κάλεσε τους Χιώτες και τις Χιώτισσες να διαβάσουν την επιστολή.

Η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή μας, από τα Βαλκάνια ως τη νοτιοανατολική Μεσόγειο, δεκαετίες τώρα μυρίζει όλο και περισσότερο μπαρούτι τόνισε η Αγλαΐα Κυρίτση. Ιδιαίτερα στο Αιγαίο με τις ευλογίες του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και των ΗΠΑ γίνεται ολοένα και πιο έκρυθμη. Η ηγεσία της Τουρκίας συνεχώς κλιμακώνει τη ρητορική της σε βάρος της χώρας μας και έμπρακτα αμφισβητεί εθνική κυριαρχία και κυριαρχικά δικαιώματα. Η τακτική του «γκριζαρίσματος» του Αιγαίου συνεχίζεται και εντείνεται. Κι επειδή η πραγματικότητα αυτή δεν είναι καινούργια, αλλά έχει ιστορική συνέχεια και πρωταγωνιστές, είναι σημαντικό να δούμε τι κάνουν διαχρονικά οι κυβερνήσεις και τα κόμματα που εναλλάσσονται στο τιμόνι της χώρας.

Ο ένας κόβει κι ο άλλος ράβει στην ίδια πολιτική «φασόν» που μόνο κινδύνους εγκυμονεί για τη χώρα μας και το λαό μας. Και την απόλυτη στοχοπροσήλωσή τους, την απόλυτη υποταγή τους, επιχειρούν ξεδιάντροπα να τη ντύσουν με κοκορομαχίες για το ποιος αναβαθμίζει τάχα το γεωστρατηγικό ρόλο της χώρας. Είναι δεδομένο, φωνάζει με κάθε τρόπο κατέληξε, ότι το μόνο που κάνουν με θρησκευτική ευλάβεια, είναι να αναβαθμίζουν τα συμφέροντα της ελληνικής αστικής τάξης, υποθηκεύοντας τα συμφέροντα της χώρα μας και του λαού μας.

Στην κρισιμότητα των ημερών που διανύουμε αναφέρθηκε ο Γιώργος Αμπαζής καθώς όπως είπε κάθε ελληνική συμμετοχή στον πόλεμο της Ουκρανίας δηλώνει και εμπλοκή της χώρας μας. Τα στοιχεία τόνισε, που έρχονται καθημερινά στο φως, με την αποστολή πολεμικού εξοπλισμού, με την αξιοποίηση των βάσεων από τη Σούδα έως την Αλεξανδρούπολη, με αποστολή διμοιρίας αντιαρματικών στη Βουλγαρία απέναντι από τη Ρωσία εμπνέουν ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία και απαιτούν εγρήγορση από το λαό μας. Η δική μας η θέση, η θέση του ΚΚΕ είναι ξεκάθαρη κατέληξε. Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις είναι για την άμυνα της χώρας, δεν έχουν καμία δουλειά έξω από τα σύνορα. Και οι ευθύνες κατέληξε της ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ /ΚΙΝΑΛ είναι μεγάλες και διαχρονικές.

Δεν μπορεί να υπάρξει λύση στα οξυμένα και συνεχώς επιδεινούμενα λαϊκά προβλήματα για το σύνολο όσων βιώνουμε καθημερινά όλα αυτά τα χρόνια τόνισε ο Μάρκος Σκούφαλος, εαν αυτή η πολιτική που ασκείται συνεχίσει. Στο εάν υπάρχει ελπίδα ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης και στέλεχος του ΚΚΕ απάντησε θετικά επισημαίνοντας ότι ανάσα ελπίδας και αισιοδοξίας αποτελούν οι αγώνες και μαζικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων, ενάντια στους υπέρογκους στρατιωτικούς εξοπλισμούς, ενάντια στις συνέπειες της ενεργειακής φτώχειας και ακρίβειας, ενάντια στην προσπάθεια να φορτωθεί για μια ακόμη φορά στις πλάτες των εργαζομένων ο λογαριασμός του πολέμου και της πολύπλευρης στήριξης του κεφαλαίου. Και σε αυτούς τους αγώνες κατέληξε ο Μάρκος Σκούφαλος,συμβάλλει το ΚΚΕ με όλες του τις δυνάμεις, αναδεικνύοντας σταθερά και διεκδικώντας την κάλυψη των αναγκών και των δικαιωμάτων του λαού, όπως και των στρατευμένων και των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, τόσο μέσα όσο και έξω από τη Βουλή.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...