Αντ. Μπλίνκεν: Ο πόλεμος θα διαρκέσει «πολλούς μήνες»

Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα διαρκέσει «πολλούς μήνες», επανέλαβε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, Αντ. Μπλίνκεν, σε συνέντευξη Τύπου με τον γγ του ΝΑΤΟ, Γ. Στόλτενμπεργκ, στην Ουάσιγκτον. «Θα μπορούσε να τελειώσει αύριο, εάν η Ρωσία τερματίσει την επιθετικότητά της», αλλά «δεν βλέπουμε κανένα σημάδι προς αυτήν την κατεύθυνση στην παρούσα φάση», είπε.

Αυτό που επιδιώκουν οι ΗΠΑ είναι «να διασφαλίσουν πως οι Ουκρανοί έχουν στα χέρια τους ό,τι χρειάζονται για να αποκρούσουν την επίθεση, να την απωθήσουν και, ως εκ τούτου, να είναι όσο το δυνατόν πιο δυνατοί σε οποιοδήποτε τραπέζι διαπραγματεύσεων προκύψει», συμπλήρωσε ο Μπλίνκεν.

Αλλωστε, η ιμπεριαλιστική σύγκρουση ξεπερνάει κατά πολύ τα «όρια» της Ουκρανίας και πολύ περισσότερα διακυβεύονται για τον παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό ανταγωνισμό. Αναφερόμενος στη στρατηγική ασφαλείας του ΝΑΤΟ, ο Στόλτενμπεργκ προειδοποίησε για μια «εποχή αυξημένου στρατηγικού ανταγωνισμού με αυταρχικές δυνάμεις όπως η Ρωσία και η Κίνα».

Αναφέρθηκε επίσης στην «πυρηνική ρητορική» από τη Μόσχα, λέγοντας ότι αυξάνει μόνο τις εντάσεις, αλλά ότι δεν έχουν δει «καμία αλλαγή στην πυρηνική στάση της Ρωσίας».

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...