Αντί να υλοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των υγειονομικών η κυβέρνηση νοιάζεται μόνο να εντείνει τον αυταρχισμό

Σε σχόλιό του για την κλήση της προέδρου της ΟΕΝΓΕ Αφροδίτης Ρέτζιου σε προκαταρκτική εξέταση με βάση το νόμο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει τα εξής:

«Τα υποκριτικά κυβερνητικά χειροκροτήματα στο πρώτο κύμα πανδημίας, γρήγορα μετατράπηκαν σε αυταρχισμό, κι εν όψει του τρίτου κύματος της πανδημίας εξελίσσονται σε ανοιχτή καταστολή απέναντι στους αγωνιζόμενους υγειονομικούς.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, αντί να υλοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των υγειονομικών, νοιάζεται μόνο να εντείνει τον αυταρχισμό. Τελευταίο κρούσμα, η κλήση της προέδρου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, Αφροδίτης Ρέτζιου, από την αστυνομία για “να παράσχει ανωμοτί εξηγήσεις στα πλαίσια διενεργούμενης προκαταρκτικής εξέτασης”, με βάση τον απαράδεκτο νόμο περιορισμού των διαδηλώσεων. Η εξέταση αφορά την απεργιακή διαδήλωση της 24ης Σεπτέμβρη 2020, που είχε εξαγγείλει με δελτίο τύπου η ΟΕΝΓΕ και άλλα σωματεία εργαζομένων από τα δημόσια νοσοκομεία και τον κλάδο της υγείας με διεκδικήσεις για την προστασία της ζωής και της υγείας του λαού.

Η τρομοκρατία και η καταστολή δεν θα περάσουν!»

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...