Αντιδρά το τουρκικό ΥΠΕΞ για τις εκδηλώσεις μνήμης για την επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων

Τουρκική Σημαία Τουρκία
Πηγή: Eurokinissi

Την αντίδρασή του στις εκδηλώσεις μνήμης που έγιναν στην Ελλάδα για την επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων, εξέφρασε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του που μιλάει για «διαστρέβλωση της ιστορικής πραγματικότητας», για «αβάσιμες και παραληρηματικές δηλώσεις του Ελληνικού Κοινοβουλίου».

Αναφερόμενο στη Μικρασιατική Εκστρατεία λέει πως «η Ελλάδα, η οποία προσπάθησε να θέσει υπό κατοχή της την Ανατολία ως υποχείριο των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων της περιόδου, δεν πρέπει να ξεχνάει τις φρικαλεότητες που διέπραξε σε αυτά τα εδάφη».

Αντιδρώντας το ελληνικό ΥΠΕΞ σε ανακοίνωσή του μιλά για αδόκιμη απόπειρα παραποίησης της ιστορικής αλήθειας. Προσθέτει ότι «τα ψεύδη, η παραποίηση της ιστορίας και η χρήση εμπρηστικής ρητορικής, δεν συνάδουν με την προώθηση σχέσεων καλής γειτονίας από χώρα, η οποία επιθυμεί να αποτελέσει μέλος της Ευρωπαϊκής Οικογένειας».

Καλεί την Τουρκία σε «νηφάλια αναγνώριση των γεγονότων» και καταλήγει ότι «η αυτοκριτική, η συγγνώμη στους συγγενείς των θυμάτων και η εγκατάλειψη του αναθεωρητισμού αποτελούν ένδειξη δύναμης και όχι αδυναμίας».

Δείτε ακόμα...