Αντιδράσεις προκαλούν οι δηλώσεις του εκπροσώπου τύπου της ΝΔ για την υπόθεση παρακολουθήσεων

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ) όπου στεγάζεται και η ΕΥΠ
Φώτο Αρχείου / Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη όπου στεγάζεται και η ΕΥΠ / Πηγή: Eurokinissi

Νέο γύρο πολιτικής αντιπαράθεσης προκαλούν οι τοποθετήσεις του διευθυντή του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, Ν. Ρωμανού, σε χθεσινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, σύμφωνα με τον οποίο «ο ίδιος ο κ. Ανδρουλάκης θα πρέπει να δώσει απαντήσεις για τις αιτιάσεις που αφορούν αυτή τη νόμιμη συνακρόαση μέσω της ΕΥΠ…» και «…να έχει το θάρρος να κοινοποιήσει τα στοιχεία που θα τα μάθει μόνο ο ίδιος, καθώς είναι ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα…».

Σε σημερινή γραπτή δήλωσή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «στελέχη της Νέας Δημοκρατίας σε αγαστή συνεργασία με ακροδεξιά σταγονίδια διαδίδουν συκοφαντίες αποδεικνύοντας τον πολιτικό εκτσογλανισμό τους. Έφτασε στο σημείο ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ να αξιολογεί δημοσίως τις συνακροάσεις της ΕΥΠ σε βάρος μου. Άραγε γνωρίζει το περιεχόμενο των παρακολουθήσεων; Η χώρα μας και οι θεσμοί της δεν αξίζουν αυτή την κατάντια για την οποία αποκλειστικά υπεύθυνος είναι ο κ. Μητσοτάκης».

Εν τω μεταξύ «στοχευμένες “διαρροές” του προπαγανδιστικού μηχανισμού της ΝΔ για τον Νίκο Ανδρουλάκη» κατήγγειλε πριν λίγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Τσίπρας, με ανάρτησή του στο Twitter, οι οποίες όπως σημειώνει «επιβεβαιώνουν τους χειρότερους φόβους μας: Οι αυτουργοί των παρακολουθήσεων συνδέονται με πρακτικές μαφίας».

Από την πλευρά του ο Ν. Ρωμανός έκανε λόγο για «άθλια συντονισμένη προσπάθεια διαστρέβλωσης» των λεγομένων του ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «η κυβέρνηση, από την πρώτη στιγμή που υπέπεσε στην αντίληψή της το ζήτημα, προχώρησε στην άμεση λήψη δραστικών πολιτικών πρωτοβουλιών, που περιελάμβαναν και παραιτήσεις» και πως δε θέλει να υπάρχει καμία σκιά στην υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο Δευτέρα αναμένεται να πραγματοποιήσει δήλωση για τις εξελίξεις ο Πρωθυπουργός, Κ. Μητσοτάκης.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...