Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση της ΚΝΕ στη Θεσσαλία διότι έχει γίνει ορμητήριο του ΝΑΤΟ

Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του Κ.Σ. της ΚΝΕ και μέλος του Π.Γ της ΚΕ του ΚΚΕ

Είναι όλο και πιο κρίσιμο η νεολαία και ο λαός να παλέψουν ενάντια στο σύστημα που τους καταδικάζει διαρκώς στην εξαθλίωση και τους εκθέτει σε πολύ μεγάλους κινδύνους που αφορούν τους πολέμους που ποτέ δεν σταμάτησαν, τόνισε ο Νίκος Αμπατιέλος Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ μιλώντας στην ΕΡΑ Θεσσαλίας με αφορμή την 31η Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση της ΚΝΕ στις Νηές Μαγνησίας, από τις 7 έως τις 10 Ιούλη για να στείλει το μήνυμα: «Με την κοινή πάλη των λαών ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστών. Έτσι γράφεται η Ιστορία!»

Ο Νίκος Αμπατιέλος σημείωσε ότι στη Θεσσαλία έχουν γίνει τα περισσότερα αντιιμπεριαλιστικά διήμερα της ΚΝΕ διότι η περιοχή με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων έχει γίνει ορμητήριο, είναι στο επίκεντρο των επικίνδυνων αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδιασμών. Σημείωσε πως όλες οι κυβερνήσεις έχουν δώσει “γη και νερό στους φονιάδες των λαών”. Ανέφερε ότι ελικόπτερα του ΝΑΤΟ που σταθμεύουν στην περιοχή μεταφέρθηκαν σε χώρες κοντά στην Ουκρανία, ενώ επεσήμανε και τον κίνδυνο των αντιποίνων. 

Αναφερόμενος στην δύσκολη κατάσταση που βιώνει ο λαός και η νεολαία υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να δεχτούμε να ζούμε με τα λίγα, πως είναι μεγάλη μιζέρια να ζεις με επιδόματα μέσω των “pass” όταν δουλεύεις 10 και 12 ώρες και την ίδια ώρα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ τσακώνονται για τα ψίχουλα όταν υπάρχουν όλες οι δυνατότητες ο πλούτος που παράγεται να πάει σε αυτούς που τον παράγουν!

Όπως είπε, μόνος του δεν μπορεί κάνεις να αντιμετωπίσει τη δύσκολη κατάσταση που βιώνει και ότι χρειάζεται συλλογικός αγώνας και το ΚΚΕ είναι στην πρώτη γραμμή. Πρέπει να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας σημείωσε και αναφέρθηκε σε αγώνες που δόθηκαν μέσα από σωματεία και πέτυχαν αυξήσεις στους μισθούς, που καμία κυβέρνηση δεν τους έδωσε. 

Αναφερόμενος στο νέο νόμο-πλαίσιο για την εκπαίδευση που κατέθεσε το υπουργείο Παιδείας στη Βουλή σημείωσε ότι οι φοιτητές πρέπει να αντιδράσουν διότι η κυβέρνηση μέσα στο κατακαλόκαιρο θέλει να κάνει τα πανεπιστήμια ακόμα πιο πολύ επιχειρήσεις που θα βγάζουν κέρδος από την ερεύνα σε σύνδεση με τις επιχειρήσεις.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...