Αντιπολεμικό μήνυμα ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας έστειλαν οι μαθητές του 15ου Γυμνασίου Αθηνών

Μαθητές του 15ου Γυμνασίου Αθηνών
Φώτο Αρχείου / Μαθητές του 15ου Γυμνασίου Αθηνών κατά του Ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία – Φλεβάρης 2022

Οι μαθητές του 15ου Γυμνασίου Αθηνών σχημάτισαν αντιπολεμικό μήνυμα με τις τσάντες τους στον προαύλιο χώρο του σχολείου τους και εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στις συμμαθήτριες και στους συμμαθητές τους, στους λαούς των χωρών που εμπλέκονται στον πόλεμο. Οι μαθητές κράτησαν και ενός λεπτού σιγή για τους νεκρούς αδικοχαμένους.

Επίσης, με ανακοίνωσή τους εξέφρασαν την ανησυχία και τον θυμό τους, εξηγώντας στους συμμαθητές τους, ποια είναι η κατάσταση που επικρατεί.

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν: «Ως μαθητές του 15ου Γυμνασίου Αθηνών, θα θέλαμε να εκφράσουμε τον θυμό και την ανησυχία μας, για τις τελευταίες εξελίξεις και τις εντάσεις μεταξύ Ουκρανίας – Ρωσίας – ΗΠΑ (σε περίπτωση εμπλοκής). Εκφράζουμε την αλληλεγγύη στις συμμαθήτριες και τους συμμαθητές μας, στους λαούς αυτών των χωρών. Οι μαθητές σε Ουκρανία – Ρωσία – ΗΠΑ είμαστε ενωμένοι, παλεύουμε όλοι μαζί για ένα σχολείο που να μορφώνει και όχι να εξοντώνει. Ένα ερώτημα που μπορεί να δημιουργηθεί είναι, “που μας επηρεάζει όλο αυτό;”

Μας επηρεάζει και μάλιστα άμεσα:

1. Η κυβέρνηση της Ελλάδας ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει με αποστολή στρατού στον πόλεμο. Άλλωστε στην Ελλάδα βρίσκονται παρά πολλές βάσεις των ΗΠΑ και έτσι γινόμαστε εύκολος στόχος για τη Ρωσία.

2. Τώρα χρειάζεται όσο ποτέ οι μαθητές να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στους συμμαθητές μας σε αυτές τις χώρες.

Απαιτούμε καμία συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο.

Εμείς η νεολαία, μαζί με τον λαό, μπορούμε να αλλάξουμε την πορεία και να αλλάξουμε τα πράγματα.»

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...