Απεμπλοκή από τα ιμπεριαλιστικά σχέδια και οργανώσεις για πραγματική διασφάλιση της ειρήνης και της ασφάλειας του λαού

Παρέμβαση του Ελισαίου Βαγενά

Εμείς πιστεύουμε ότι για να μπορέσουμε πραγματικά να διαφυλάξουμε την ειρήνη, την ασφάλεια, την ευημερία του Ελληνικού λαού πρέπει να απεμπλακούμε από όλα τα ιμπεριαλιστικά σχέδια και τις ιμπεριαλιστικές οργανώσεις που δεν αποτελούν παράγοντα ασφάλειας και ειρήνης αλλά το αντίθετο, μας εμπλέκουν σε μεγάλες περιπέτειες, τόνισε ο Ελισσαίος Βαγενάς, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής στο «Kontra».

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις επεσήμανε ότι το «κρεσέντο» του Ερντογάν έχει «μαέστρο» και «μαέστρος» είναι οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ, που δίνουν «αέρα στα πανιά» της Τουρκικής επιθετικότητας, εμπλέκοντας την Ελλάδα στο μεγάλο παζλ της αντιπαράθεσης ανάμεσα στις ΗΠΑ και την ΕΕ από την μια μεριά και την Κίνα και την Ρωσία από την άλλη.

Όπως υπογράμμισε ο Ε. Βαγενάς, οι δυνάμεις του Ευρωατλαντισμού επιδιώκουν να κρατήσουν την Τουρκία στους κόλπους της και μακριά όπως λένε από την κακόβουλη επιρροή της Ρωσίας και της Κίνας. Αλήθεια όμως, πρόσθεσε, με τι αντάλλαγμα θα το καταφέρουν αυτό και σε βάρος ποιών κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και της Κύπρου.

Σχετικά με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και τα περί «διαρροής πληροφοριών» για την αποστολή στρατιωτικού υλικού από την Ελλάδα στην Ουκρανία, ο Ελισσαίος Βαγενάς, επεσήμανε ότι αν ο υπουργός Άμυνας θέλει πραγματικά να βρει «Ελβετικό τυρί» ας κοιτάξει τι γίνεται στον εναέριο χώρο του Αιγαίου, όπου τα τουρκικά αεροσκάφη, της «συμμάχου» Τουρκίας παραβιάζουν συνεχώς, κατά χιλιάδες, τον εναέριο χώρο της χώρας μας, φθάνουν μέχρι και τα 2,5 ναυτικά μίλια έξω από την Αλεξανδρούπολη, πετάνε πάνω από Ελληνικά νησιά κατοικημένα και πάνω από άλλα νησιά. Εκεί ο υπουργός θα δει το «Ελβετικό τυρί» αν κοιτάξει, αν καθαρίσει τα μάτια του από τις «τσίμπλες» του ΝΑΤΟ, κατέληξε ο Ε. Βαγενάς.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...