Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς! Αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης!

Φωτό αρχείου: Από συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την ισραηλινή πρεσβεία στην Αθήνα

«Το Ισραήλ πρέπει να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και να ξεκινήσουν άμεσα αξιόπιστες συνομιλίες για λύση δύο κρατών», δήλωσε ο Αλ. Τσίπρας, ενώ το Τμήμα Διεθνών του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει τη «βίαιη καταστολή των Παλαιστινίων (…) ενέργειες που στρέφονται εναντίον της ειρήνης, της σταθερότητας και της αναγκαίας συνύπαρξης Ισραηλινών και Παλαιστινίων (…) σαφέστατη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου».
Είναι τουλάχιστον υποκριτές. Γιατί οι εποικισμοί, οι επιθέσεις σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού, η άγρια καταστολή απ’ το κράτος του Ισραήλ δεν ξεκίνησαν χτες. Συνέβαιναν και όταν με επιλογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ οι ελληνοϊσραηλινές σχέσεις αναβαθμίζονταν κυρίως στον στρατιωτικό τομέα, κάτω από την ομπρέλα των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ, δίνοντας αέρα στα πανιά της ισραηλινής επιθετικότητας.
Το ίδιο δηλαδή που κάνει σήμερα και η ΝΔ. Συνέβαιναν και το 2018, όταν στη ΓΣ του ΟΗΕ η τότε κυβέρνηση έπαιξε το παιχνιδάκι Αμερικανών και Ισραηλινών, καταδικάζοντας επί της ουσίας τον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού, με πρόσχημα την εκτόξευση ρουκετών κατά του πάνοπλου στρατού του Ισραήλ από τη «Χαμάς» και άλλες οργανώσεις. Τέτοιοι «φίλοι» του Παλαιστινιακού λαού.

Αναμενόμενη –αν και απαράδεκτη η αντίδραση του ΥπΕξ, που ζήλεψε τη «δόξα» του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και μιλάει ξεδιάντροπα για το «δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα», την ίδια στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει το νέο έγκλημα ως αποτέλεσμα «της πολιτικής του ακροδεξιού Νετανιάχου», με τον οποίο έκανε μπίζνες όταν ήταν στην κυβέρνηση πριν από μερικά χρόνια.
Και -αλίμονο, Μπάιντεν-ΗΠΑ-ΕΕ, κατά τον ΣΥΡΙΖΑ είναι αθώοι του αίματος…
Δεν είναι τυχαίο κιόλας ότι τα κόμματα αυτά αρνούνται σταθερά να υλοποιήσουν την απόφαση της Βουλής (Δεκέμβρης 2015) για αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους.

Αντίθετα, για τα συμφέροντα της αστικής τάξης και στο πλαίσιο του αμερικανοΝΑΤΟικού σχεδιασμού, στηρίζουν ενεργά την αναβάθμιση των οικονομικών και κυρίως των στρατιωτικών σχέσεων με το κράτος – δολοφόνο Ισραήλ, ρίχνοντας νερό στον μύλο της εγκληματικής πολιτικής του.
Οι κυβερνήσεις της ΝΔ σήμερα, του ΣΥΡΙΖΑ ή του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ χτες, είναι αυτές που προώθησαν και προωθούν τις «κοινές αξίες» και την ευρωατλαντική «σταθερότητα» στην Ανατ. Μεσόγειο, στη Μ. Ανατολή και ακόμα πιο πέρα, στήνοντας το ένα πίσω από το άλλο τα «τριμερή» και «πολυμερή» σχήματα με τη συμμετοχή του Ισραήλ, αναλαμβάνουν ρόλο «κρίκου» και «γέφυρας» με τις «μη ΝΑΤΟικές χώρες της περιοχής», όπως λένε οι ΗΠΑ.

Το νέο έγκλημα σε βάρος του λαού της Παλαιστίνης από το κράτος – δολοφόνο Ισραήλ, με τις πλάτες των ΗΠΑ – ΕΕ, δεν είναι «κεραυνός εν αιθρία».
Είναι «κρίκος» στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, που οξύνουν επικίνδυνα τους ανταγωνισμούς στην περιοχή και αποτελούν ναρκοπέδιο για τους λαούς.
Δείχνει ταυτόχρονα πόση αξία έχουν οι «διαβεβαιώσεις» της κυβέρνησης, του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων αστικών κομμάτων, ότι η πολιτική των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ στην περιοχή αποτελεί παράγοντα «ειρήνης» και «σταθερότητας».
Η ελληνική κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματασε συνεργασία με τον ντόπιο και ευρωπαϊκό οπορτουνιστικό πόλο, που είτε καλύπτουν ανοιχτά την επιθετικότητα του Ισραήλ, είτε κάνουν σαν να μην ξέρουν τίποτα για το έγκλημα, είτε στηρίζουν την πολιτική των «ίσων αποστάσεων» ανάμεσα στον θύτη και στο θύμα, έχουν καθοριστική ευθύνη και άμεση συμβολή σ’ αυτήν την εξέλιξη.

Μαζί λοιπόν με την αυτονόητη απαίτηση για τερματισμό των δολοφονικών επιθέσεων και της ισραηλινής κατοχής, μαζί με το αίτημα για δημιουργία ενιαίου ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ στα σύνορα του 1967, η μεγαλύτερη πράξη αλληλεγγύης στον δοκιμαζόμενο λαό της Παλαιστίνης και στους άλλους λαούς είναι να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στην ιμπεριαλιστική εμπλοκή της χώρας και ενάντια στις συμμαχίες για τα συμφέροντα της αστικής τάξης.
Σταθμός σ’ αυτόν τον αγώνα είναι τα αντιιμπεριαλιστικά συλλαλητήρια που οργανώνονται τις επόμενες μέρες στην Αθήνα και σε όλη τη χώρα.

Δείτε ακόμα...