Απεργία 6 Απρίλη: Ακρίβεια – Συλλογικές Συμβάσεις – Αυξήσεις στους μισθούς – Απεμπλοκή της Ελλάδας από τον πόλεμο

Αφίσα για Απεργία 6 Απρίλη 2022 / Ακρίβεια - Συλλογικές Συμβάσεις - Αυξήσεις στους μισθούς - Όχι στην εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο

Ανεβάζουν στροφές τα συνδικάτα για την οργάνωση της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας στις 6 Απρίλη, ενάντια στην ακρίβεια, για Συλλογικές Συμβάσεις και αυξήσεις στους μισθούς και ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο.

Σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα οργανώνουν την καθημερινή τους δράση, απευθύνουν πλατύ απεργιακό κάλεσμα μάχης, ώστε ο κορυφαίος αυτός αγωνιστικός σταθμός να δώσει απάντηση στα καλέσματα υποταγής, στο δόγμα «τα κεφάλια μέσα» που καλλιεργούν η εργοδοσία, τα κόμματα και οι συνδικαλιστές τους. Στον αντίποδα, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις δίνουν τη μάχη ενάντια στην ακρίβεια, ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τις επιπτώσεις του, για αυξήσεις στους μισθούς, ΣΣΕ, μέτρα ουσιαστικής προστασίας από τις ραγδαίες ανατιμήσεις σε προϊόντα πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και στην Ενέργεια. Γι’ αυτό και τα σωματεία εμπλουτίζουν τις διεκδικήσεις τους και με σχετικά αιτήματα που συμβάλλουν στην ενίσχυση της κοινής συντονισμένης δράσης.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ενώσεις αυτοαπασχολούμενων, συνταξιουχικά σωματεία, σύλλογοι γυναικών και φοιτητών, άλλοι μαζικοί φορείς παίρνουν τη δική τους θέση στο απεργιακό μέτωπο και ανταποκρίνονται στο κάλεσμα να πάρουν τα απεργιακά συλλαλητήρια χαρακτήρα παλλαϊκής κινητοποίησης. Στον αγωνιστικό βηματισμό προς την απεργία ξεχωριστό σταθμό αποτελεί η διαδήλωση αύριο, Πέμπτη 24 Μάρτη, στις 6.30 μ.μ., στο Πασαλιμάνι, ενάντια στον ελλιμενισμό του αεροπλανοφόρου «Ντε Γκολ» και τη μετατροπή του λιμανιού του Πειραιά σε ΝΑΤΟική επικράτεια. Επιπλέον, τα σωματεία συμπεριλαμβάνουν στον προγραμματισμό τους τη στάση εργασίας που έχει προκηρυχθεί για την Τρίτη 29 Μάρτη, προκειμένου να οργανώσουν πρωτοβουλίες πλατιάς ενημέρωσης για την απεργία.

Την προκήρυξη 24ωρης απεργίας στις 6 Απρίλη σε όλες τις κατηγορίες πλοίων έχει αποφασίσει η ΠΕΜΕΝ. Παράλληλα, μαζί με τα ναυτεργατικά σωματεία «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και ΠΕΕΜΑΓΕΝ έχει ζητήσει την άμεση συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ για τη λήψη απεργιακής απόφασης, καθώς και αποφάσεις για πολύμορφες κινητοποιήσεις στη βάση των προβλημάτων των ναυτεργατών.

Τη συμμετοχή της στο απεργιακό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας στις 6 Απρίλη έχει ανακοινώσει η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ).

Οι απεργιακές συγκεντρώσεις

Μέχρι στιγμής απεργιακές συγκεντρώσεις έχουν οριστεί: 

 • Αθήνα, 11 π.μ., στην πλατεία Συντάγματος. 
 • Θεσσαλονίκη, 11 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου. 
 • Αμφισσα, 10.30 π.μ., στην πλατεία Λαού. 
 • Αργος, 10.30 π.μ., στην πλατεία Αγίου Πέτρου. 
 • Ικαρία, 11 π.μ., στην πλατεία Ευδήλου. 
 • Καλαμάτα, 10 π.μ., στην πλατεία 23ης Μαρτίου. 
 • Λαμία, 11 π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας. 
 • Λάρισα, 10 π.μ. στην κεντρική πλατεία.
 • Μυτιλήνη, 10.30 π.μ., στην πλατεία Σαπφούς. 
 • Πάτρα, 10.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο. 
 • Σάμος, 10 π.μ., στο Βαθύ (Εργατικό Κέντρο). 
 • Χαλκίδα, 10.30 π.μ., στην πλατεία Ταχυδρομείου
Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...