Απεργία ενάντια στην ακρίβεια και τον πόλεμο: Δήλωση του Δ. Κουτσούμπα

Απεργία 6 Απρίλη, Σύνταγμα - Εργαζόμενοι

Χιλιάδες απεργοί βρίσκονται στο Σύνταγμα δίνοντας ξεκάθαρη απάντηση στην πολιτική που τσακίζει το εισόδημα και τα δικαιώματά τους, στην πολιτική που μπλέκει τη χώρα μας στον πόλεμο. Το ίδιο μήνυμα στέλνουν χιλιάδες Απεργοί σε όλη την Ελλάδα.

Εργαζόμενοι από δεκάδες κλάδους που από τα χαράματα έδωσαν τη μάχη της περιφρούρησης, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι, γυναίκες, φοιτητές, οικογένειες με μικρά παιδιά δίνουν εργατική – λαϊκή απάντηση στην ακρίβεια και τα κυβερνητικά μέτρα-ψίχουλα, στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την ολοένα και βαθύτερη εμπλοκή της χώρας, στις επιπτώσεις αυτής της εμπλοκής.

Στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα βρέθηκε και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος έκανε την εξής δήλωση:

” Η σημερινή πανελλαδική απεργία αποτελεί σημαντικό βήμα κλιμάκωσης της πάλης του εργατικού λαϊκού κινήματος με τα μεγάλα μέτωπα της ακρίβειας, της προστασίας του λαϊκού εισοδήματος, με συλλογικές συμβάσεις εργασίας, με το μέτωπο με την αύξηση των μισθών και οπωσδήποτε το μέτωπο ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τη συμμετοχή της Ελλάδας σ’ αυτόν.

Αποτελεί σταθμό, στην ενίσχυση της κοινής δράσης εργατών, των υπαλλήλων του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα, των αυτοαπασχολουμένων επαγγελματιών, των επιστημόνων, των αγροτών, των φοιτητών, των γυναικών των λαϊκών οικογενειών.

Συνεχίζουμε δυναμικά”.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...