Απεργία για να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα – Τεράστιες κινητοποιήσεις στην Αθήνα και όλη τη χώρα

Συγκλονιστικές ήταν οι σημερινές απεργιακές συγκεντρώσεις στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και όλες τις πόλεις της χώρας για το έγκλημα στα Τέμπη, για να μην συγκαλυφθούν οι πραγματικοί ένοχοι, για σύγχρονες, ασφαλείς και φτηνές συγκοινωνίες για το λαό κόντρα στην εγκληματική πολιτική του κέρδους.

Σε μια από τις μεγαλύτερες απεργιακές συγκεντρώσεις των τελευταίων δεκαετιών στη χώρα τα μπλοκ των Συνδικάτων και η νεολαία έγιναν στην Αθήνα η φωνή των 57 νεκρών του σιδηροδρομικού εγκλήματος στα Τέμπη. Έκαναν τον θρήνο οργή και την οργή αγώνα!

Ένα ανθρώπινο ποτάμι από απεργούς, φοιτητές, μαθητές κατέκλυσε για πολλές ώρες τους δρόμους της πρωτεύουσας. 

«Στο σύστημα του κέρδους θυσία οι νεκροί, ο καπιταλισμός δολοφονεί» και «Τα δάκρυά μας γίναν αγώνας και οργή, στα κέρδη των λίγων θυσία οι νεκροί» βροντοφώναξαν στο μεγαλειώδες απεργιακό συλλαλητήριο. 

Για να μην επιβληθεί η σιωπή. Για να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη.

Για να έρθει η προστασία της ζωής του λαού στο προσκήνιο κόντρα στην εγκληματική πολιτική του κέρδους.

Πανεπιστημίου, Σταδίου, Σύνταγμα, Προπύλαια, Ομόνοια… Όλα γέμισαν με κόσμο!

Τα μπλοκ των Συνδικάτων ήταν ασφυκτικά γεμάτα με απεργούς. Χιλιάδες μαθητές και φοιτητές απαίτησαν «αυτό το έγκλημα να μην συγκαλυφθεί». 

Το αγωνιστικό ραντεβού ανανεώθηκε για το νέο μεγάλο παλλαϊκό συλλαλητήριο που οργανώνουν το Εργατικό Κέντρο Πειραιά και τα συνδικάτα της Αττικής την Κυριακή 12 Μάρτη, στο Σύνταγμα, στις 12 το μεσημέρι.

Στη Θεσσαλονίκη

Στην Πάτρα

Στη Λάρισα

Στα Γιάννενα

Στην Άρτα

Στην Πρέβεζα

Στην Καρδίτσα

Στη Λαμία

Στη Χαλκίδα

Στο Ηράκλειο

Στα Χανιά

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...