Απεργία στις 6 Απρίλη σε όλες τις κατηγορίες πλοίων

48ωρη Απεργία Ναυτεργατών - Απεργιακή Φρουρά των ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ 23/2/2021
48ωρη Απεργία Ναυτεργατών – ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ 23/2/2021 / Πηγή: nautergatiki

24ωρη πανελλαδική απεργία την Τετάρτη 6 Απρίλη σε όλες τις κατηγορίες πλοίων αποφάσισε το ΔΣ της ΠΕΜΕΝ.

Παράλληλα η ΠΕΜΕΝ θα συμμετάσχει στη σύσκεψη των συνδικάτων τη Δευτέρα 21 Μάρτη στις 6.30 μ.μ. στο γήπεδο του Σπόρτιγκ, ενώ απευθύνει κάλεσμα την Πέμπτη 24 Μάρτη στις 6.30 μ.μ. στο Πασαλιμάνι, στην αντιπολεμική συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, ενάντια στην έλευση του αεροπλανοφόρου «Σαρλ Ντε Γκωλ» στο λιμάνι του Πειραιά.

Η ΠΕΜΕΝ, με καθημερινό πρόγραμμα εξορμήσεων στα καράβια, στις σχολές, προετοιμάζει την απεργία και παράλληλα την Α’ Τακτική Συνέλευση της ΠΕΜΕΝ, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30 Μάρτη στις 10.30 π.μ. στα γραφεία της.

Καλεί τους μηχανικούς, να δώσουν μαζικό «παρών», συλλογικά – οργανωμένα να δυναμώσουμε τον αγώνα για τα οξυμένα προβλήματα σε ακρίβεια, Υγεία, ΣΣΕ, οργανικές συνθέσεις, συνθήκες εργασίας, ανεργία, επαναπατρισμό, συνδικαλιστικά δικαιώματα, Κοινωνική Ασφάλιση, φορολογία, Ναυτική Εκπαίδευση, για όλες τις πλευρές των κοινωνικών προβλημάτων που αφορούν τη ζωή μας.

Παράλληλα, καταγγέλλει τη στάση της κυβέρνησης της ΝΔ, που συνεχίζει, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, να συμμετέχει στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, με τη χώρα μας να αποτελεί ορμητήριο και με ενδεχόμενο να βρεθεί στο επίκεντρο σε συνθήκες γενικευμένης εμπόλεμης κατάστασης.

Απαιτεί:

• Απεμπλοκή από τον πόλεμο με οποιοδήποτε πρόσχημα και με οποιονδήποτε τρόπο, με πολεμικό υλικό, με στρατιωτικά μέσα, με εκστρατευτικό σώμα.

• Να μη χρησιμοποιηθούν ευρωατλαντικές υποδομές από ελληνικό έδαφος για τις επιχειρήσεις στην Ουκρανία.

• Να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανοΝΑΤΟικές στρατιωτικές βάσεις στη χώρα.

Δείτε ακόμα...