Απεργία: Το αντεργατικό νομοσχέδιο πρέπει να πεταχτεί στα σκουπίδια!

Απεργία 10 Ιούνη: Στους καταπέλτες των πλοίων
Απεργία 10 Ιούνη: Στους καταπέλτες των πλοίων

Το αντεργατικό νομοσχέδιο πρέπει να πεταχτεί στα σκουπίδια! Αυτό το μήνυμα στέλνουν Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Συνδικάτα με την 24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία της Πέμπτης.

Εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, γυναίκες και νέοι που όλο το προηγούμενο διάστημα έκαναν δική τους υπόθεση την προετοιμασία της κινητοποίησης, δίνουν αγωνιστικό ραντεβού στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα απαιτώντας:

Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο – έκτρωμα! Να καταργηθούν οι νόμοι της διευθέτησης, της ευελιξίας, του χτυπήματος των Συλλογικών Συμβάσεων και της ΕΓΣΣΕ, του παγώματος των μισθών, των νόμων που μετατρέπουν την ασφάλιση σε τζόγο. Να καταργηθούν οι απεργοκτόνοι νόμοι του ΣΥΡΙΖΑ και του χτυπήματος των διαδηλώσεων, τα αντεργατικά μέτρα που πέρασαν με αφορμή την πανδημία.

Στην Αθήνα η απεργιακή συγκέντρωση της Πέμπτης έχει οριστεί στις 10 π.μ. στα Προπύλαια, στη Θεσσαλονίκη στις 10.30 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου και στον Πειραιά στις 10 π.μ. στο λιμάνι, στην πλ. Καραϊσκάκη.

Για την απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας, δρομολογούνται λεωφορεία από περιοχές της Αττικής.

Στην απεργιακή συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 10 π.μ. θα παρευρεθεί και θα κάνει δηλώσεις ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας

Από νωρίς το πρωί στους καταπέλτες των πλοίων

Στο λιμάνι του Πειραιά, αξημέρωτα, μπροστά στους καταπέλτες των πλοίων στήθηκαν οι απεργιακές περιφρουρήσεις από μέλη των ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΝ, ΠΕΠΡΝ και ΠΕΣ/ΝΑΤ, με πανό που αναγράφουν: «Κάτω τα χέρια από τα σωματεία και το δικαίωμα στην απεργία» και «Κάτω τα χέρια από το 8ωρο δεν είναι για παζάρια και για διάλογο», απαντώντας με αποφασιστικότητα στην χθεσινή δικαστική απόφαση να βγάλει παράνομη την απεργία, αλλά και στο αντεργατικό περιεχόμενο του νομοσχεδίου που επιχειρεί να επιβάλλει την σύγχρονη σκλαβιά. Παράλληλα από μεγάφωνα ακούγονται τραγούδια του αγώνα.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...