Απίστευτος Χαρδαλιάς και τα μέτρα της Κυβέρνησης για τον κυκλώνα «Ιανός»

Από τις καταστροφικές πλημμύρες στην Εύβοια 9/8/2020 / Πηγή: Eurokinissi

Όλο και πιο «κοντά μας» έρχεται η κακοκαιρία «Ιανός» και μόνο φόβο φέρνει σε όλες τις λαϊκές οικογένειες που ξέρουν ότι αυτές είναι που θα πληρώσουν όσες ζημιές προκληθούν.

Πιο συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, προειδοποίησε όσους κατοικούν σε υπόγειο χώρο και σε περιοχή που έχει πλημμυρίσει στο παρελθόν, είτε να μεταφερθούν σε άλλο όροφο ή να μείνουν σε συγγενείς ή φίλους(!). Ακόμη, ζήτησε από τον κόσμο να περιορίσει τις μεταφορές του.

Το “μεγάλο έργο” το οποίο χειροκροτούν οι εκπρόσωποι της Κυβέρνησης όλο και πιο γελοίο φαίνεται.

Δεν είναι δυνατόν, εν έτη 2020 να φοβάται ο κόσμος να κοιμηθεί στο κρεβάτι του μην τυχόν πνιγεί στον ύπνο του.

Δεν είναι δυνατόν να μπαίνει η ζωή του κόσμου στο ζύγι του κόστους- οφέλους και να μην υλοποιείται κανένα μέτρο προστασίας όταν ο κόσμος κινδυνεύει να πεθάνει από μία πλημμύρα μέσα στο σπίτι του, στο χώρο εργασίας του και οπουδήποτε αλλού μπορεί να βρίσκεται εκείνη τη στιγμή.

Χρειάζεται να παρθούν ουσιαστικά μέτρα αυτή τη στιγμή πριν να είναι αργά και όχι να βλέπουμε, για ακόμα μια φορά, το κράτος να πετάει το μπαλάκι στην ατομική ευθύνη.

Η λύση σε αυτά τα χρόνια προβλήματα δεν είναι να αλλάζουμε σπίτια όποτε βρέχει. Διότι ρίχνοντας μια ματιά τόσο σε παλαιότερα γεγονότα, όπως στη Μάνδρα, όσο και σε νεότερα, όπως στην Εύβοια, δεν χρειάζεται ένας μεσογειακός κυκλώνας για να πλημμυρίσει μία πόλη παρά μονάχα μία έντονη καταιγίδα.

Δείτε ακόμα...