Απλήρωτοι παραμένουν οι υπάλληλοι σε αθλητικές Ομοσπονδίες και Ενώσεις

Ζηρίνειο Στάδιο - Εργασίες επέκτασης του ποδοσφαιρικού γηπέδου καταστρέφουν το ταρτάν
Ζηρίνειο Στάδιο – Εργασίες επέκτασης του ποδοσφαιρικού γηπέδου καταστρέφουν το ταρτάν / Πηγή: Facebook – miltiadistentoglou

Το γεγονός πως οι υπάλληλοι σε αθλητικές Ομοσπονδίες και Ενώσεις «παραμένουν σε καθεστώς “α λα καρτ” αλλά συνεχίζουν να εργάζονται σκληρά με φιλότιμο και ζήλο για τα αθλήματα που υπηρετούν» με την Πολιτεία να «κωφεύει παρά τις επανειλημμένες ενημερώσεις, προτάσεις και ικεσίες του κλάδου, για τα ρεαλιστικά προβλήματα των εργαζομένων» καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων Αθλητικών Σωματείων.

«Η επίκληση των μεγάλων τομών στον αθλητισμό σκοντάφτει σε απλήρωτους υπάλληλους που τον υπηρετούν» τονίζει και συμπληρώνει πως «οι όποιες επικλήσεις και θριαμβολογίες για το έργο που “γίνεται” δεν μπορούν πλέον να κρύψουν γεγονότα όπως το ότι η Ελληνική Ομοσπονδία Αντισφαίρισης είναι η μόνη που δεν έχει καν λάβει μέχρι σήμερα την 1η Δόση της Τακτικής Επιχορήγησης για το 2022, με αποτέλεσμα να εκλείπει το ποσό της μισθοδοσίας έως σήμερα (7 μήνες) και οι εργαζόμενοί της να αγωνιούν συνεχίζοντας να δουλεύουν και η Διοίκηση να δηλώνει πλέον αδυναμία κάλυψης της μισθοδοσίας τους».

Παράλληλα, αναφέρει πως «άλλοι γίνονται μπαλάκι μεταξύ Ομοσπονδίας και Ενώσεων και οι θεσμικές παρεμβάσεις και λύσεις απουσιάζουν όπως και οι υπεύθυνοι από τα γραφεία τους ή άλλοι “εξορισμένοι” μακριά από τα γραφεία Ομοσπονδίας, με δικαστικές αποφάσεις στα χέρια, περιμένουν τη νόμιμη δικαίωσή τους».

Έτσι καταγγέλλει την αδιαφορία της αθλητικής ηγεσίας «για:

  • Την άνιση μεταχείριση των εργαζομένων στις Αθλητικές Ομοσπονδίες και Ενώσεις.
  • Την αδυναμία εκτέλεσης αποφάσεων της Ελληνικής Δικαιοσύνης για σειρά δικαστικών τελεσίδικων αποφάσεων εργατικών διαφορών.
  • Την αδυναμία καθορισμού του εργασιακού “καθεστώτος” των υπαλλήλων που εργαζόμενοι σκληρά υλοποιούν τις αθλητικές δράσεις όλων των αθλητικών φορέων σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.
  • Την αδυναμία της να εξασφαλίσει την πάγια τακτική μηνιαία καταβολή της μισθοδοσίας, σε όλους τους εργαζόμενους στις Αθλητικές Ομοσπονδίες και Ενώσεις.
  • Την εκμετάλλευση των εργαζομένων που αναγκάζονται να δουλεύουν εντός και εκτός γηπέδων και αγωνιστικών στίβων στηρίζοντας αγώνες, μεγάλες διοργανώσεις, κοινωνικές δράσεις, χωρίς υπερωρίες, χωρίς αποζημίωση Σαββάτου και Κυριακής.
  • Την επίκληση αποκατάστασης των κακώς κειμένων, με σειρά εγκαινίων σε νέα, ανακατασκευασμένα και συντηρημένα αθλητικά κέντρα και χώρους, όταν καρκινοπαθείς και αδύναμοι συνάδελφοι μας βιώνουν την απαξίωση μέσα από τη συνεχή αναβολή, τις φρούδες υποσχέσεις και δήθεν προσπάθειες για να τους αποδοθούν τα αυτονόητα προκειμένου να “ζήσουν”. Χωρίς ανθρώπους, Αθλητισμός δε γίνεται και δεν υπάρχει!»

Καταλήγοντας ζητά «να μπει ένα τέλος στην αδιαφορία και στην αναλγησία που εισπράττουμε χρόνια τώρα! Έχουμε δικαίωμα να ζήσουμε με αξιοπρέπεια, έχουμε συμβολή στις αθλητικές επιτυχίες αυτής της χώρας, είμαστε το αναγκαίο και φιλότιμο παρασκήνιο που δεν πρέπει να αγνοείτε! Δώστε έστω και τώρα θεσμικές λύσεις!!! Είναι υποχρέωσή σας». 

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...