Από drones η έκρηξη στη ρωσική πόλη Κρασνοντάρ – Ουκρανικά πυρά πυροβολικού κατά του Μπέλγκοροντ

Η έκρηξη, που προκάλεσε ζημιές σε κτίριο γραφείων στην πόλη Κρασνοντάρ της νότιας Ρωσίας, ανατολικά της Κριμαίας, προκλήθηκε από δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones), δήλωσε ο κυβερνήτης της περιοχής.

«Υπάρχουν κάποιες ζημιές σε κτίρια, όμως κρίσιμες υποδομές δεν έχουν πληγεί. Και, το πιο σημαντικό, δεν υπάρχουν απώλειες», έγραψε ο κυβερνήτης Βενιαμίν Κοντρατίεφ στο Telegram.

Νωρίτερα Ρώσοι αξιωματούχοι και μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η Ουκρανία έπληξε δύο περιοχές στη νότια Ρωσία με ρουκέτα και drone παρότι ο πύραυλος καταρρίφθηκε από τις δυνάμεις της αντιαεροπορικής άμυνας.

Στην πόλη Κρασνοντάρ έκρηξη κατέστρεψε κτίριο κατοικιών και γραφείων, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Στη γειτονική περιφέρεια του Ροστόφ ο τοπικός κυβερνήτης Βασίλι Γκολούμπεφ. είπε ότι ένας ουκρανικός πύραυλος καταρρίφθηκε χθες Πέμπτη από τις δυνάμεις αντιαεροπορικής άμυνας κοντά στο Μοροζόφσκ, όπου βρίσκεται μια ρωσική αεροπορική βάση.

Νωρίτερα, ο κυβερνήτης της ρωσικής περιοχής Μπέλγκοροντ, στα σύνορα με την Ουκρανία, στην οποία εισέβαλαν ένοπλοι Ουκρανοί στις αρχές της εβδομάδας, δήλωσε πως η περιοχή υπέστη δεκάδες πυρά πυροβολικού τις τελευταίες 24 ώρες. Στο Telegram, ο Βιτσισλάβ Γκλάντκοφ ανέφερε πως το χωριό Κοζίνκα, στον τομέα Γκραϊβορόν, όπου εισέδυσαν οι ένοπλοι, επλήγη από 132 οβίδες όλμων και κανόνια. Πολλά κτίρια στην περιοχή υπέστησαν ζημιές, δήλωσε ο κυβερνήτης, σύμφωνα με τον οποίο δεν υπάρχουν θύματα.

Ο κυβερνήτης δήλωσε πως η περιοχή Μπελγκορόντσκι, που περιβάλλει την περιφερειακή πρωτεύουσα Μπέλγκοροντ, επλήγη από 14 πυρά, κυρίως από drones, ένα από τα οποία εξαπέλυσε βόμβα σε διοικητικό κτίριο καταστρέφοντας τη στέγη και σπάζοντας τα τζάμια του κτιρίου.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, 12 πυρά έπληξαν την περιοχή Βολοκονόφσκι, στη μεθόριο με την ουκρανική επαρχία Χάρκοβο, και επιθέσεις πυροβολικού και drones έπληξαν εκείνον του Κρασνοϊάρσκι, στη μεθόριο με την ουκρανική επαρχία Σούμι. Η περιοχή που περιβάλλει την κοινότητα Τσεμπεκίνο επλήγη από 35 πυρά, σύμφωνα με τον κυβερνήτη, κυρίως οβίδες όλμου, πυροβολικού και επίθεση με drone εναντίον αγροτικής επιχείρησης με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένα ζώο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

Δείτε ακόμα...