Από σήμερα οι αιτήσεις για το Fuel Pass 2

τιμή βενζίνης
Πηγή: Eurokinissi

Ανοίγει σήμερα η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το Fuel Pass 2. Οι αιτήσεις θα γίνονται προοδευτικά με βάση το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ.

Οι πρώτοι που θα μπορούν να υποβάλουν σήμερα αίτηση είναι οι έχοντες ΑΦΜ που λήγει σε 1,2 και 3. Αύριο Τρίτη η πλατφόρμα ανοίγει για τα ΑΦΜ που λήγουν σε 4, 5, 6 και 7, την Τετάρτη για ΑΦΜ που λήγουν σε 8, 9 και 0 ενώ από την Πέμπτη θα είναι δυνατή η υποβολή αιτήσεων για όλους τους δικαιούχους ανεξάρτητα από το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ.

Η υποβολή αιτήσεων λήγει την 1η Σεπτέμβρη 2022.

Η νέα επιδότηση καυσίμων αφορά τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο, ενώ οι δικαιούχοι μπορούν και αυτή τη φορά να πάρουν τα χρήματα είτε στην άυλη ψηφιακή κάρτα είτε στον τραπεζικό τους λογαριασμό. Στην πρώτη περίπτωση το επίδομα είναι 15 ευρώ υψηλότερο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν ήδη υποβάλλει την φορολογική τους δήλωση, πριν την προχωρήσουν στην υποβολή της αίτησης, αφού λαμβάνονται υπόψη τα εισοδήματα του 2021.

Επίδομα δικαιούται κάθε φυσικό πρόσωπο συμπεριλαμβανομένων και ελευθέρων επαγγελματιών, με εισόδημα έως 30.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για τον/την σύζυγο ή μέλος συμφώνου συμβίωσης και επιπλέον κατά 3.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο του νοικοκυριού και έως του ποσού 45.000 ευρώ.

Η πίστωση ανέρχεται στα ακόλουθα ποσά:

Για τις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Κρήτης, στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής, στην Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στην Περιφερειακή Ενότητα Θάσου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στη νήσο Σαμοθράκη της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και στη νήσο Αμμουλιανή της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, οι  ιδιοκτήτες αυτοκινήτων δικαιούνται 100 ευρώ με χρήση χρεωστικής κάρτας ή 85 ευρώ, με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.

Για τους ιδιοκτήτες μοτοσυκλετών – μοτοποδηλάτων στις παραπάνω περιοχές τα ποσά διαμορφώνονται σε 70 ευρώ με τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας ή 55 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό.

Για τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, τα ποσά είναι, για τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων 80 ευρώ στην ψηφιακή κάρτα ή 65 ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό και για τους ιδιοκτήτες μοτοσυκλετών 60 ή 45 αντίστοιχα.

Κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να δηλώνει μόνο ένα όχημα ή μοτοσυκλέτα – μοτοποδήλατο. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι το όχημα, μοτοσυκλέτα – μοτοποδήλατο να είναι σε κυκλοφορία, να είναι ασφαλισμένο και να μην οφείλονται γι’ αυτό τέλη κυκλοφορίας.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...