Από την Πέμπτη 15/7 τα ραντεβού για εμβολιασμούς εφήβων 15- 17 ετών

EUROKINISSI

Την Πέμπτη 15 Ιούλη ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των εφήβων ηλικίας 15-17 ετών ανακοίνωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Συγκεκριμένα, τα ραντεβού θα μπορούν να κλείνονται μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας ή μέσω ΚΕΠ ή μέσω φαρμακείων και κατά την ημέρα του εμβολιασμού θα απαιτείται μαζί με τον ανήλικο να είναι και ένας γονέας ή κηδεμόνας.  Παράλληλα είπε πως δεν υπάρχει σκέψη ακόμα για εμβολιασμό στα σχολεία. 

Επίσης, ανακοίνωσε πως καταργείται η ποινή των έξι ημερών αποκλεισμού για όσους προχώρησαν σε δύο αλλαγές στα ραντεβού τους για εμβολιασμό.

Από την πλευρά της η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού, Μαρία Θεοδωρίδου, είπε πως είναι πιθανό να χρειαστεί να γίνεται μία τρίτη δόση, μετά από ένα χρόνο, με προτεραιότητα στα λιγότερο προστατευμένα άτομα.

Επανέλαβε πως αυτοί που αναμένεται να «χτυπηθούν» από τη μετάλλαξη «Δέλτα» είναι οι ανεμβολίαστοι (που όπως είπε είναι μερικές εκατοντάδες χιλιάδες άτομα στη χώρα μας), τους οποίους χαρακτήρισε ως εργαστήρια παραγωγής νέων μεταλλάξεων, και όσοι έχουν κάνει μόνο τη μία δόση εμβολίου. Είπε ακόμα ότι η εμφάνιση της συγκεκριμένης μετάλλαξης «έχει μετακυλήσει το ενδιαφέρον στις μικρότερες ηλικίες» και ότι «ο κίνδυνος νόσησης των μικρών ηλικιών είναι υπαρκτός», καθώς «και σε αυτές τις ηλικίες υπάρχουν και άτομα με υποκείμενα νοσήματα».

Τέλος, όπως ανακοινώθηκε, πλήρως εμβολιασμένο είναι μόλις το 41% του πληθυσμού, με την κυβέρνηση να προσπαθεί να φορτώσει στον ίδιο το λαό τις δικές της ευθύνες που οι εμβολιασμοί «σέρνονται». Την πρώτη δόση έχει κάνει το 50% του πληθυσμού. 

Έως Παρασκευή self test για παιδιά

Επεκτείνεται η διάθεση των αυτοδιαγνωστικών τεστ Ιουλίου για τις ηλικίες από 5 έως 11 ετών. Η διάθεση θα γίνεται μέσω των φαρμακείων μέχρι την Παρασκευή 16 Ιουλίου.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...