Από το History Channel στο… «Νινανάι Γιάβρουμ»

Από την επίσκεψη του Κ. Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, 18 Μαΐου 2022
Από την επίσκεψη του Κ. Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, 18 Μαΐου 2022 / Πηγή: Eurokinissi

Και τι δεν διαβάσαμε αυτές τις μέρες στα… έγκυρα ρεπορτάζ για το πόσες φορές χειροκρότησαν τον Μητσοτάκη οι Αμερικανοί γερουσιαστές, ακούγοντάς τον να παραδίδει «μαθήματα Ιστορίας» – πιο ανιστόρητα και από ντοκιμαντέρ του History Channel – για το ποια «φιλέλληνας» χόρεψε… το «Νινανάι Γιάβρουμ», για το πόσο άνετος και «χιουμορίστας» ήταν ο πρωθυπουργός στα μικρά διαλείμματα από το ευρωατλαντικό του παραλήρημα.

Εμείς πάλι, εκεί που όντως εκτιμήσαμε το… χιούμορ του, ήταν όταν ανακοίνωσε με ύφος 100 ΝΑΤΟικών καρδιναλίων ότι «ο Πούτιν πρέπει να ηττηθεί», επειδή «φαντασιώνεται έναν κόσμο στρατών», αλλά και «για να σταλεί ένα μήνυμα προς όλους τους άλλους ηγέτες ότι καμία άλλη αναθεωρητική συμπεριφορά δεν θα γίνει ανεκτή από την οικογένεια των δημοκρατικών κρατών».

Αν σκεφτεί κανείς ότι απευθυνόταν στους ίδιους ανθρώπους που λίγες μέρες πριν ψήφισαν πολεμικές δαπάνες 40 δισ. για τον πόλεμο με τη Ρωσία, προκειμένου να μοιράσουν την ιμπεριαλιστική λεία και άλλα 801 δισ. για εξοπλισμούς μόνο για φέτος, ενώ έχουν σηκώσει… χέρια και πόδια σε όλες τις ΝΑΤΟικές επεμβάσεις, από την Γιουγκοσλαβία ως το Ιράκ και από το Αφγανιστάν ως τη Λιβύη, όντως, η παρουσία του πρωθυπουργού στο Κογκρέσο άγγιζε τα όρια του …stand up comedy.

( Από τα σχόλια του “ΡΙζοσπάσστη”)

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...