Αποδείχθηκαν κούφια τα λόγια περί ετοιμότητας του κρατικού μηχανισμού να αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές

«Είναι δικαιολογημένη η οργή» των κατοίκων των πυρόπληκτων περιοχών της Αττικής γιατί «είναι στο ίδιο έργο θεατές σε ένα διαχρονικό έγκλημα που συντελείται σε βάρος της ανθρώπινης ζωής, των κόπων μιας ζωής», υπογράμμισε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Alpha».

Υπογράμμισε πως η συμπαράσταση του ΚΚΕ είναι δεδομένη, καθώς οι δυνάμεις του συμμετέχουν στο έργο της κατάσβεσης και στηρίζουν όσους έχουν ανάγκη. 

«Αποδείχθηκαν κούφια τα λόγια και οι υποσχέσεις της κυβέρνησης ότι έχουν πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ότι ο κρατικός μηχανισμός είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις μιας πυρκαγιάς», είπε. «Δεν υπήρξε κανένας σχεδιασμός, καμία πρόληψη, καμία απαραίτητη υποδομή μέσα στα δάση για να καθαριστούν, να ανοιχτούν οι απαραίτητοι δρόμοι και οι αντιπυρικές ζώνες», ενώ «οι καταγγελίες είναι αλλεπάλληλες, δεν έχουν ούτε νερό», συμπλήρωσε. 

Όπως εξήγησε, αυτή η κατάσταση συμβαίνει γιατί η πρόληψη δεν βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της σημερινής κυβέρνησης όπως και των προηγούμενων, οι δασικές υπηρεσίες είναι αποψιλωμένες, ολοκληρωμένος σχεδιασμός αντιμετώπισης μιας πυρκαγιάς και των επιπτώσεων της δεν υπάρχει -κι αν υπάρχει είναι μόνο στα χαρτιά», ενώ «όλη αυτή η λογική της εμπορευματοποίησής της γης οπλίζει το χέρι» των εμπρηστών.

Ο λαός χρειάζεται -όπως παρενέβει αποφασιστικά για να σώσει τις περιουσίες του- να διεκδικήσει μέτρα στήριξης, συνδρομή για την στέγαση του, να καταγραφούν γρήγορα οι ζημιές και να αποζημιωθεί στο 100%, ανέφερε. 

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...