«Απογειώνεται» η εμπλοκή της χώρας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ

αεροσκάφος θαλάσσιας επιτήρησης και ανθυποβρυχιακού πολέμου του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού, «Breguet Atltantique ATL2»
Αεροσκάφος θαλάσσιας επιτήρησης και ανθυποβρυχιακού πολέμου του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού, «Breguet Atltantique ATL2» / Πηγή: mil.gr

«Απογειώνεται» η εμπλοκή της χώρας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, στην κόντρα με άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα, για τον έλεγχο πλουτοπαραγωγικών πηγών και διαύλων. Ολη η χώρα μετατρέπεται σε ένα απέραντο ορμητήριο όχι μόνο των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων αλλά μιας σειράς κρατών – μελών της λυκοσυμμαχίας που βρίσκουν εδώ …απάγκιο και υποστήριξη, στην πρεμούρα της ντόπιας αστικής τάξης να αναβαθμιστεί γεωστρατηγικά, διεκδικώντας καλύτερο κομμάτι από την καπιταλιστική λεία της περιοχής, μπλέκοντας τον λαό ολοένα και βαθύτερα σε ανυπολόγιστους κινδύνους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με διαθέσιμα στοιχεία, αεροσκάφος θαλάσσιας επιτήρησης και ανθυποβρυχιακού πολέμου του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού, «Breguet Atltantique ATL2», σηκώθηκε από την αεροπορική βάση της Σούδας και πέταξε πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα συλλέγοντας και αναμεταδίδοντας στην έδρα του ΝΑΤΟ εικόνα για τις κινήσεις των Ρώσων στην περιοχή.

Το Σάββατο εξάλλου το γαλλικό αεροσκάφος έκανε συνεκπαίδευση με τη φρεγάτα «ΛΗΜΝΟΣ», το υποβρύχιο «ΜΑΤΡΩΖΟΣ» και ένα ελικόπτερο, στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Κρήτης, περιοχή όπου κινούνται ρωσικές ναυτικές μονάδες. Επισήμως, εκτελέστηκαν προκεχωρημένα γυμνάσια και αντικείμενα ανθυποβρυχιακού πολέμου, με το ΓΕΕΘΑ να αναφέρει σχετικά ότι «η συνεκπαίδευση συνέβαλε στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας και διαλειτουργικότητας των συμμετεχόντων».

Δείτε ακόμα...