Απολογήθηκε ο πρώην αν. υπουργός Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλος

Παπαγγελόπουλος
Πηγή: Eurokinissi

Με υπόμνημα απολογήθηκε σήμερα ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, στην ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου περί ευθύνης υπουργών, Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου. Η ανάκριση βαίνει προς ολοκλήρωση και η δικογραφία θα περάσει στο αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο, το οποίο έχει τον τελικό λόγο για το αν θα υπάρξει ή όχι παραπομπή στο Ειδικό Δικαστήριο.

Ο Δ. Παπαγγελόπουλος αντιμετωπίζει οκτώ κατηγορίες για: Ηθική αυτουργία σε κακουργηματική κατάχρηση εξουσίας, ηθική αυτουργία σε πλημμεληματική κατάχρηση εξουσίας, ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος, παράβαση καθήκοντος κατά εξακολούθηση, απόπειρα εκβίασης, δωροληψία πολιτικού αξιωματούχου, δωροληψία υπαλλήλου και εγκληματική οργάνωση.

Μετά την απολογία του ο Δ. Παπαγγελόπουλος δήλωσε πως «οι κατηγορίες που μου αποδίδονται είναι έωλες νομικά, παραβιάζουν κάθε έννοια λογικής σε σημείο φαιδρότητας και αποσκοπούν αποκλειστικά στη συγκάλυψη της λεηλασίας του ελληνικού λαού που πραγματοποιήθηκε με τα τεράστια σκάνδαλα της “Novartis” και της πρωτοφανούς φοροδιαφυγής στην Ελλάδα».

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...