Αρχίζει σήμερα ο εμβολιασμός σε υγειονομικούς και οίκους ευγηρίας

Εμβολιασμός στο ΑΧΕΠΑ
Εμβολιασμός στο ΑΧΕΠΑ / Πηγή: Eurokinissi

Ξεκινάει σήμερα ο εμβολιασμός των υγειονομικών στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί σε τρεις φάσεις. Με την προσθήκη 42 νέων νοσοκομείων, στα οποία μπορούν να γίνονται εμβολιασμοί, θα αυξηθεί η δυνατότητα εμβολιασμού σε 5.000 υγειονομικούς την ημέρα. Στις 8 Ιανουαρίου θα προστεθούν επιπλέον 55 νοσοκομεία και έως τις 12 του μήνα θα ολοκληρωθεί ο εφοδιασμός σε 19 Νοσοκομεία που βρίσκονται στη νησιωτική χώρα. 

Σταδιακά στα νοσοκομεία του ΕΣΥ θα προστίθενται τα στρατιωτικά νοσοκομεία (σήμερα 5), ενώ θα αρχίσει και ο εμβολιασμός των υγειονομικών του ιδιωτικού τομέα.

Επίσης, σήμερα ξεκινά ο εμβολιασμός των πολιτών που διαμένουν και εργάζονται στους οίκους ευγηρίας από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ. Ο εμβολιασμός της ομάδας αυτής θα ολοκληρωθεί έως τις 20 Ιανουαρίου.

Η εκτίμηση, δε, με βάση τις δηλώσεις συμμετοχής είναι ότι μέχρι τις 20 Ιανουαρίου θα εμβολιαστούν περισσότερα από 100.000 άτομα.

Σε δήλωση του ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ανέφερε πως από τις 27 Δεκεμβρίου, που ξεκίνησε ο εμβολιασμός, έως και χθες το μεσημέρι είχα πραγματοποιηθεί 3.779 εμβολιασμοί.

Ο αριθμός αυτός είναι αρκετά μικρός μπροστά στα μεγάλα λόγια τις Κυβέρνησης, πριν ξεκινήσει ο εμβολιασμός. Με τις καθυστερήσεις των προγραμματισμένων εμβολιασμών των υγειονομικών φάνηκε ακόμη μια φορά η γύμνια του δημόσιου συστήματος υγείας και η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης μπροστά στην πανδημία.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...