Αρχίζουν την Παρασκευή οι εργασίες του 13ου Συνεδρίου της ΚΝΕ στην Αθήνα

Το τριήμερο 10-12 Φλεβάρη θα πραγματοποιηθεί το 13ο Συνέδριο της ΚΝΕ, στην Αίθουσα Συνεδρίων του ΚΚΕ στον Περισσό (Λεωφ. Ηρακλείου 145), με σύνθημα: «Είμαστε η σπίθα που θα κάνει τα σκοτάδια φως! Με τη δύναμη των επαναστατικών ιδεών – Για τον σοσιαλισμό. Τολμάμε το μεγάλο βήμα στο μέλλον, με το ΚΚΕ. ΚΝΕ δυνατή παντού!».

Η έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10 Φλεβάρη και ώρα 18.00 (ώρα προσέλευσης 17.30), με την εισηγητική ομιλία του Νίκου Αμπατιέλου, Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ. Θα παρευρεθεί ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Το Σάββατο 11 Φλεβάρη και ώρα 19.30 θα μιλήσει στους αντιπροσώπους και στα στελέχη της ΚΝΕ ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Θέματα του Συνεδρίου είναι ο απολογισμός δράσης του Κεντρικού Συμβουλίου από το 12ο έως το 13ο Συνέδριο και τα νέα καθήκοντα της ΚΝΕ έως το 14ο Συνέδριο. Επίσης το Συνέδριο θα εκλέξει νέο Κεντρικό Συμβούλιο και Κεντρική Επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου.

Το 13ο Συνέδριο κορυφώνει την πλούσια δημόσια και εσωοργανωτική συζήτηση στην ΚΝΕ με τις Θέσεις του ΚΣ, που κυκλοφόρησαν στα μέσα Οκτώβρη και περιλαμβάνουν την έκθεση δράσης του Κεντρικού Συμβουλίου από το 12ο έως το 13ο Συνέδριο, καθώς και τα νέα καθήκοντα της ΚΝΕ έως το 14ο Συνέδριο. Οι δυνάμεις της ΚΝΕ αυτούς τους τέσσερις μήνες προχώρησαν σε ένα πλατύ άνοιγμα στη νέα γενιά συζητώντας πάνω στις Θέσεις, στις σύγχρονες ανάγκες της νεολαίας και τον δρόμο για να υλοποιηθούν αυτές. Παράλληλα το ΚΣ της ΚΝΕ οργάνωσε μπροστά στο Συνέδριο καμπάνια γνωριμίας με την ΚΝΕ και συμπόρευσης με το ΚΚΕ, με σύνθημα «Είμαστε χιλιάδες – νέοι εργαζόμενοι, φοιτητές, μαθητές – μέλη της ΚΝΕ. Γιατί όχι και εσύ; Ελα μαζί μας!», με πολλές ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα, που ανέδειξαν τον πλούτο των θέσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για όλα τα ζητήματα που προβληματίζουν τη νέα γενιά, προβάλλοντας τη μαχητική διέξοδο από τον βούρκο του σημερινού συστήματος.

Τις λίγες μέρες που απομένουν για την έναρξη των εργασιών, η έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ ετοιμάζεται για να υποδεχθεί τους ΚΝίτες και τις ΚΝίτισσες από όλη την Ελλάδα, αλλά και τις 28 διεθνείς αντιπροσωπείες Οργανώσεων Νεολαίας που θα ταξιδέψουν ακόμα και από την άλλη άκρη της Γης, επιβεβαιώνοντας στην πράξη τον βαθιά διεθνιστικό χαρακτήρα της δράσης της ΚΝΕ.

Με το μεράκι και την εθελοντική δουλειά μελών της ΚΝΕ από την Αττική και τη βοήθεια των συντρόφων από τις υπηρεσίες της έδρας της ΚΕ του ΚΚΕ, ολοκληρώθηκε το περασμένο Σάββατο μεγάλος όγκος απαραίτητων εργασιών μπροστά στο Συνέδριο, σε ένα «κόκκινο Σάββατο». Με πανό και συνθήματα για το 13ο Συνέδριο έχουν στολιστεί η έδρα της ΚΕ και οι γύρω δρόμοι στον Περισσό.

Έκθεση με ντοκουμέντα από τη δράση της ΚΝΕ

Παράλληλα, μέσα στο φουαγιέ της έδρας της ΚΕ, σε ειδικές προθήκες στήθηκε έκθεση με έντυπο και φωτογραφικό υλικό από τη δράση και τις εκδόσεις της ΚΝΕ, αλλά και με ιστορικά ντοκουμέντα από την εποχή της ΟΚΝΕ μέχρι σήμερα.

Στην έκθεση συναντάμε αντίτυπα της εφημερίδας «Νεολαία» της ΟΚΝΕ και προκηρύξεις της Οργάνωσης, παρακάτω του ΕΑΜ Νέων και της ΕΠΟΝ, με το πρώτο φύλλο της εφημερίδας της, «Νέα Γενιά», αλλά και άλλες εκδόσεις της μετά την απελευθέρωση, εκδόσεις της Δημοκρατικής Νεολαίας Ελλάδας την περίοδο της ένοπλης πάλης του ΔΣΕ, εκδόσεις από την πολιτική προσφυγιά, έντυπα της Δημοκρατικής Νεολαίας Λαμπράκη, με χαρακτηριστικά φύλλα μετά τις δολοφονίες του Γρηγόρη Λαμπράκη και του Σωτήρη Πέτρουλα. Επειτα συναντάμε αντιδικτατορικά ντοκουμέντα της ίδιας της ΚΝΕ, με χαρακτηριστικό το χαιρετιστήριο της Α’ Συνδιάσκεψης της ΚΝΕ, το 1969 στην παρανομία, προς την ΚΕ του ΚΚΕ, αλλά και έναν δίσκο με τραγούδια της ΚΝΕ που γράφτηκαν στην παρανομία και κυκλοφόρησε στη Γερμανική Λαοκρατική Δημοκρατία.

Ακόμα, υλικά από τα πρώτα Φεστιβάλ της ΚΝΕ και άλλες ειδικές εκδόσεις της τις επόμενες δεκαετίες, μέχρι και σύγχρονες επεξεργασίες της. Οι κολώνες του φουαγιέ έχουν στολιστεί επίσης με αφίσες και φωτογραφίες από τη δράση της ΚΝΕ και παλιότερα τις οργανώσεις Νεολαίας στο πλευρό του ΚΚΕ, ενώ στο φουαγιέ της Αίθουσας Συνεδρίων στον Περισσό έχουν στηθεί προθήκες με εξώφυλλα του «Οδηγητή» από την εποχή της παράνομης κυκλοφορίας του μέχρι σήμερα.

28 Κομμουνιστικές και Αντιιμπεριαλιστικές Οργανώσεις Νεολαίας στο Συνέδριο

Στο 13ο Συνέδριο της ΚΝΕ θα συμμετάσχουν αντιπροσωπείες από 28 Κομμουνιστικές Νεολαίες και Αντιιμπεριαλιστικές Οργανώσεις από διάφορες χώρες του κόσμου.

Η λίστα των συμμετοχών έχει ως εξής:

1) Παγκόσμια Ομοσπονδία Δημοκρατικών Νεολαιών (ΠΟΔΝ)

2) Μέτωπο Νεολαίας του Κόμματος Εργασίας Αυστρίας

3) Κομμουνιστική Νεολαία Βενεζουέλας

4) Ενωση Κομμουνιστικής Νεολαίας, Βραζιλία

5) Ενωση Κομμουνιστικής Νεολαίας Βρετανίας

6) Ενωση Κομμουνιστικής Νεολαίας, Γαλλία

7) Σοσιαλιστική Γερμανική Εργατική Νεολαία

8) Κομμουνιστική Νεολαία Δανίας

9) Ενωση Κομμουνιστικής Νεολαίας Ισπανίας

10) Κολεκτίβες Νέων Κομμουνιστών, Ισπανία

11) Ενωση Κομμουνιστικής Νεολαίας Ισραήλ

12) Μέτωπο Κομμουνιστικής Νεολαίας, Ιταλία

13) Νεολαία του Σοσιαλιστικού Κινήματος Καζακστάν

14) Νέοι Σοσιαλιστές του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος Κροατίας

15) Ενιαία Δημοκρατική Οργάνωση Νεολαίας, Κύπρος

16) Μέτωπο Κομμουνιστικής Νεολαίας, Μεξικό

17) Ενωση Νεολαίας Μπανγκλαντές

18) Κίνημα Κομμουνιστικής Νεολαίας, Ολλανδία

19) Νεολαιίστικη Πτέρυγα της Ενωσης Κομμουνιστών Ουκρανίας

20) Νεολαία του Κόμματος του Λαού της Παλαιστίνης

21) Παραγουανή Κομμουνιστική Νεολαία

22) Πορτογαλική Κομμουνιστική Νεολαία

23) Επαναστατική Κομμουνιστική Ενωση Νεολαίας (Μπολσεβίκοι), Ρωσία

24) Ενωση Νέων Κομμουνιστών Γιουγκοσλαβίας, Σερβία

25) Κομμουνιστική Νεολαία Σουηδίας

26) Σοσιαλιστική Ενωση Φοιτητών, Σρι Λάνκα

27) Συριακή Κομμουνιστική Ενωση Νεολαίας – Νεολαία Χαλίντ Μπαγκντάς

28) Κομμουνιστική Νεολαία Τουρκίας

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...