Άρθρο του Υποπτέραρχου(Μ) ε.α Γεώργιου Παπακωνσταντίνου για την πυρκαγιά στην Εύβοια

Πυροσβεστική / Υδροπλάνο / Πυροσβεστικό Αεροπλάνο / Ρίψη νερού / Φωτιά σε δασική έκταση στον Βαρνάβα Αττικής. Σάββατο 10 Ιουλίου 2021
Φώτο αρχείου / Φωτιά σε δασική έκταση στον Βαρνάβα Αττικής. Σάββατο 10 Ιουλίου 2021 (EUROKINISSI / ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ)

Πρωθυπουργός με σπουδές σε Harvard και Stanford, Υπουργοί των Αρίστων οι Άριστοι και η Κρατική Μηχανή στελεχωμένη με τα καλλίτερα Βιογραφικά της Χώρας. Όλα δουλεύουν τέλεια, συντονισμένα και αποτελεσματικά.

H Β. Εύβοια καίγεται για ένατη μέρα. Ο τόπος που γεννήθηκα και μεγάλωσα καταστράφηκε και η επόμενη μέρα θα είναι πολύ  δύσκολη για όλους μας. Ρητινοσυλλέκτες, μελισσοκομία, κτηνοτρόφοι, αγροτική παραγωγή, τουρισμός και άλλες συναφείς με το δάσος δραστηριότητες έπαθαν ολική καταστροφή, ολική καταστροφή.

Παρακολούθησα πολύ προσεκτικά την συνέντευξη τύπου του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιά (10/8/21). Όπως ενημέρωσε υπάρχει επιχειρησιακός σχεδιασμός για την καταπολέμηση των πυρκαγιών, το ανάλογο ανθρώπινο δυναμικό και η υλικοτεχνική υποδομή και τα σχέδια εφαρμόσθηκαν κατά γράμμα.

Η ερώτηση μου είναι γιατί κάηκε και συνεχίζει να καίγεται για ένατη μέρα η Β. Εύβοια? Ο τόπος μου. Εν μέρει απάντησε ότι δόθηκε προτεραιότητα στην Βαρυμπόμπη και στην Αρχαία Ολυμπία. Κατάλαβα λάθος? Αν ναι, ας δώσει μια απάντηση.

Στην Β. Εύβοια η επιχειρησιακή σχεδίαση απέτυχε. Οι κάτοικοί της και οι ντόπιοι πυροσβέστες δίνουν τιτάνιο αγώνα με κίνδυνο και την ίδια τους την ζωή.  Τα εναέρια μέσα επιχειρούν σποραδικά.

Ο των Αρίστων Άριστος Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και ο πολυσπουδαγμένος στο εξωτερικό Πρωθυπουργός τονίζουν σε κάθε τους ενημέρωση, ότι δεν χάθηκαν ανθρώπινες ζωές. Για τις βραχυπρόθεσμες, μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων της Β. Εύβοιας, από τους καπνούς και τα αιωρούμενα σωματίδια που εισπνέουμε για οκτώ μέρες τώρα και δεν ξέρουμε πότε θα καθαρίσει η ατμόσφαιρα, θα μιλήσεις κανείς;  Πόσοι θα φύγουν από καρκίνο στους πνεύμονες;

Εμπρησμός, εμπρησμός, εμπρησμός. Όλοι οι Έλληνες πολίτες είμαστε εν δυνάμει εμπρηστές για την Κυβέρνηση. Για όλες τις φωτιές οι έρευνες θα δείξουν εμπρησμό; Την ανικανότητα τους θα την βαφτίσουν εμπρησμό;

Ανίκανοι και επικίνδυνοι.

Γεώργιος Παπακωνσταντίνου
Υποπτέραρχος (Μ) ε.α.
BSc Aeronautical Engineer, MSc Aircraft Design, MBA

Δείτε ακόμα...