Άσκηση Ηνίοχος: Μήνυμα πολέμου με τις κάννες στραμμένες στη Ρωσία

EUROKINISSI

Μήνυμα πολέμου με τις κάννες στραμμένες στη Ρωσία αποτελεί η Πολυεθνική Διακλαδική Ασκηση Μεσαίας Κλίμακας «ΗΝΙΟΧΟΣ 22» , η οποία διεξάγεται από τις 28 Μαρτίου έως τις 7 Απριλίου με επίκεντρο την αεροπορική βάση της Ανδραβίδας, στην ευρύτερη περιοχή του FIR Αθηνών. «Το ΝΑΤΟ στέλνει ένα ιδιαίτερα ισχυρό μήνυμα αποφασιστικότητας σε μια περίοδο που η Ρωσία έχει σπείρει τον πόλεμο στην Ευρώπη, σε ευρωπαϊκό έδαφος, εισβάλλοντας και καταστρέφοντας ανελέητα την Ουκρανία μέχρι και αυτή τη στιγμή» είπε ο υπουργός Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος, ο οποίος παρέστη σήμερα στην Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών της ’Ασκησης, η οποία πραγματοποιήθηκε στην 117 Πτέρυγα Μάχης στην Ανδραβίδα.

Παρόντες ήταν επίσης Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης Ν. Χαρδαλιάς, ο Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κων. Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαρ. Λαλούσης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλ. Πετράκης ΠΝ και ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμ. Μπουρολιάς. Επίσης ο πανταχού παρών πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρυ Πάιατ, αλλά και εκπρόσωποι ξένων Διπλωματικών Αποστολών, Ακόλουθοι Αμύνης (ΑΚΑΜ) και Στρατιωτικές αντιπροσωπείες ξένων χωρών.

Στην άσκηση που σηματοδοτεί γενική πολεμική προπαρασκευή, συμμετέχουν 1.900 στελέχη, δύο αεροπλανοφόρα («Harry S. Truman» των ΗΠΑ και το γαλλικό «Charles de Gaulle»), με τα πλοία συνοδείας τους, 130 αεροσκάφη και ελικόπτερα όλων των τύπων από 20 συνολικά χώρες, καθώς και 10 Μονάδες Επιφανείας του Πολεμικού Ναυτικού.

Δείτε ακόμα...