Άσκηση Μείζονος Ατυχήματος στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας

Πολεμικό Ναυτικό - Άσκηση στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας
(Φωτό αρχείου)

Tην Τρίτη 18 Μαΐου 2021, πραγματοποιήθηκε στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας (ΝΣ), Άσκηση Μείζονος Ατυχήματος, υπό τη διεύθυνση του συντονιστικού κέντρου του Ναυστάθμου.

Στην Άσκηση συμμετείχαν προσωπικό και μέσα από το Πολεμικό Ναυτικό, τον Ειδικό Διακλαδικό Λόχο ΠΒΧ Άμυνας (ΕΔΛΟ/ΠΒΧ) του ΓΕΕΘΑ, την Κινητή Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (206 ΠΑΥ/ΚΟΜΑΚ) της Πολεμικής Αεροπορίας, το Ειδικό Τάγμα Μηχανικού (747 ΕΤ-ΜΧ) του Στρατού Ξηράς, την Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Ελλάδος (ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α.), την Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ) και το Πυροσβεστικό Σώμα (ΠΣ). Επιπρόσθετα συμμετείχαν παρατηρητές από την Ανώτατη Στρατιωτική Διοίκηση Υποστήριξης Στρατού (ΑΣΔΥΣ), τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ), την Περιφέρεια Αττικής και τον Δήμο Σαλαμίνας.

Κατά την Άσκηση ελέγχθηκε η πληρότητα σχεδίασης αντιδράσεων, ο βαθμός ετοιμότητας και η ικανότητα διεύθυνσης και συντονισμού των εμπλεκόμενων φορέων για την αντιμετώπιση ειδικών καταστάσεων έκτακτης ανάγκης. Σύμφωνα με τα σενάρια της άσκησης εξετάστηκαν η αντιμετώπιση πυρκαγιάς σε δασώδη περιοχή, σε εγκαταστάσεις και σε παραβεβλημένο πολεμικό πλοίο, η εκκένωση κτιρίων, η διάσωση προσωπικού καθώς και η διακομιδή του σε νοσοκομεία.

Δείτε ακόμα...