Ασπρόπυργος: Εργάτης σκοτώθηκε στα έργα επέκτασης της Drapa Chemie – ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ

Από την παρέμβαση του Συνδικάτου στα έργα επέκτασης της Drapa Chemie – ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ
Από την παρέμβαση του Συνδικάτου στα έργα επέκτασης της Drapa Chemie – ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ

Εργάτης σκοτώθηκε στα έργα επέκτασης της Drapa Chemie – ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ στον Ασπρόπυργο. Το εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε την Τρίτη όταν μια τεράστια σιδερένια πόρτα, έπεσε και καταπλάκωσε τον εργάτη με αποτέλεσμα να σκοτωθεί.

Το νέο εργοδοτικό έγκλημα καταγγέλλουν  το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Αττικής και το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας τονίζοντας ότι η εργοδοσία «δεν πήρε τα αναγκαία μέτρα προστασίας με αποτέλεσμα να τον καταπλακώσει η πόρτα του εργοστασίου και να τον τραυματίσει θανάσιμα. Απαιτούμε εδώ και τώρα να διαλευκανθούν τα αίτια του δυστυχήματος και να αποδοθούν ευθύνες. Δεν μπορεί να είναι άμοιροι ευθυνών οι εργοδότες και για όλα να φταίει “η κακιά στιγμή”».

Το πρωί της Τετάρτης έγινε παρέμβαση από το Συνδικάτο Χημικής Βιομηχανίας στους εργαζόμενους όπου τους κάλεσαν με τον οργανωμένο αγώνα, μέσα από τα συνδικάτα, να δυναμώσουν τη φωνή τους, να υπερασπιστούν τη ζωή τους, και να απαιτήσουν: Να παρθούν τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, να γίνουν άμεσα προσλήψεις επιθεωρητών σε ΚΕΠΕΚ και ΣΕΠΕ – Να μην συγκαλυφθούν της εργοδοσίας για το εργοδοτικό αυτό έγκλημα.

Σε ανακοίνωσή τους τα Συνδικάτα σημειώνουν:

«Το γεγονός αυτό αποδεικνύει για άλλη μια φορά, ότι η εργοδοσία, μπροστά στα κέρδη της, αδιαφορεί για την ανθρώπινη ζωή, για την ζωή των οικογενειών μας.

Η κατάσταση στους χώρους δουλειάς είναι εκρηκτική. Από την μία δεν παίρνονται τα απαραίτητα μέτρα για να προφυλαχτούμε εν μέσω πανδημίας και από την άλλη η εντατικοποίηση έχει βαρέσει κόκκινο, η ανασφάλιστη εργασία θεριεύει και οι έλεγχοι από Σ.ΕΠ.Ε-ΚΕ.Π.Ε.Κ είναι σχεδόν ανύπαρκτοι, αφού οι συγκεκριμένες υπηρεσίες, με ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης και των προηγούμενων, έχουν φτάσει σε τέλμα, με ελάχιστους επιθεωρητές, που είναι αδύνατον να ελέγξουν όλες τις επιχειρήσεις. Ειδικά εδώ στην Δυτική Αττική, την μεγαλύτερη βιομηχανική ζώνη της χώρας, που δουλεύουν χιλιάδες εργαζόμενοι, απαιτείται εδώ και τώρα να ενισχυθούν με προσωπικό και τον απαραίτητο εξοπλισμό οι μηχανισμοί έλεγχου.

Όλα αυτά δημιουργούν τις προϋποθέσεις να μεγαλώνει καθημερινά η λίστα των συναδέλφων που θρηνούμε. Το σημερινό δυστύχημα όπως και όλα που έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα, είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που εξυπηρετεί τα θέλω της μεγαλοεργοδοσίας, δηλαδή τα ολοένα και αυξανόμενα κέρδη τους και μπροστά στη δίψα τους να τα αυξήσουν, η ανθρώπινη ζωή περνά σε δεύτερο πλάνο».

Πηγή: 902.gr

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...