Αστυνομία: Σε διαθεσιμότητα ο Σταύρος Μπαλάσκας

Ο Σταύρος Μπαλάσκας
Ο Σταύρος Μπαλάσκας

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο αστυνομικός και συνδικαλιστής Σταύρος Μπαλάσκας, για τις δηλώσεις που είχε κάνει σε τηλεοπτικό σταθμό σχετικά με την υπόθεση της δολοφονίας της 20χρονης Καρολάϊν, στα Γλυκά Νερά.  

Οι δηλώσεις του είχαν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις καθώς είχε υποστηρίξει πως ο πιλότος που ομολόγησε τη δολοφονία «είναι βλάκας» διότι «εάν έπαιρνε τηλέφωνο την αστυνομία, δεν θα πήγαινε ούτε τέσσερα χρόνια φυλακή» και πρόσθεσε πως «Θα πήγαινε εν βρασμώ ψυχής, σε ενδοοικογενειακό καυγά, ”χωρίς να το θέλω”, ”πρότερος έντιμος βίος”, τέσσερις χιλιάδες πράγματα. Θα πήγαινε πέντε-έξι χρόνια φυλακή; Είναι νέο παιδί. Τώρα θα πάρει δόλο, τη σκηνοθεσία. Δεν έχει κανένα ελαφρυντικό».

Σε εξέλιξη είναι και ο ποινικός έλεγχος

Θυμίζουμε ότι υπό ποινικό έλεγχο, πλην του διοικητικού είχε τεθει ο αστυνομικός, συνδικαλιστής, Σταύρος Μπαλάσκας.

Οι επίμαχες δηλώσεις του αστυνομικού αποτελούν αντικείμενο εισαγγελικής έρευνας με εντολή της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου. Η εισαγγελέας είχε παραγγείλει την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με στόχο να διακριβωθεί αν όσα ανέφερε ο αστυνομικός στοιχειοθετούν το αδίκημα της διέγερσης σε διάπραξη αδικήματος αλλά και αυτό της διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Αναμένουμε…

Όπως κι αν εξελιχθεί, εμείς κρατάμε από την ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Αστυνομικών: “Ο εργαζόμενος αστυνομικός δεν έχει καμία σχέση με τη δυσωδία που εκπέμπει η συμπεριφορά και τα λεγόμενα του “κυρίου” αυτού. Τέτοιες φιγούρες ξεφτιλίζουν τον αστυνομικό συνδικαλισμό, και θα πρέπει να σταματήσουν να παρασιτούν πάνω του”

Δείτε ακόμα...