Αστυνομία: Συναγερμός για τον κορονοϊό και κρατικός μηχανισμός σε λήθαργο

Πρωτοβουλία Αστυνομικών
Πρωτοβουλία Αστυνομικών

Ανακοίνωση έβγαλε η Πρωτοβουλία Αστυνομικών σχετικά με το πρόσφατο κρούσμα κορονοϊού, σε μέλος της οικογένειας ενός αστυνομικού σε Α.Τ. της Δυτικής Αττικής. Το κράτος έδειξε ακόμα μια φορά αδιαφορία και καμία μέριμνα προς τους συναδέλφους του αστυνομικού.

Η ανακοίνωση:

Συναγερμός ξέσπασε την Τρίτη 05/05 σε Αστυνομικό Τμήμα της Δυτικής Αττικής όταν έγινε γνωστό ότι διαγνώστηκε θετικό στον κορονοϊό συγγενικό πρόσωπο συναδέλφου που υπηρετεί στο εν λόγω Α.Τ., με το οποίο μάλιστα ο συνάδελφος συγκατοικεί! Ο συνάδελφος τέθηκε σε καθεστώς καραντίνας, αλλά δεν υπήρξε καμία οδηγία από τον ΕΟΔΥ για διενέργεια του σχετικού τεστ!

Καμία μέριμνα για ιχνηλάτηση, κανένα ενδιαφέρον για τους συναδέλφους οι οποίοι είχαν έρθει σε επαφή μαζί του προηγούμενες ημέρες! Οι επαφές των αστυνομικών καθημερινά μπορεί να είναι δεκάδες, είτε με άλλους συναδέλφους είτε με πολίτες, αλλά αυτό δεν φαίνεται να απασχόλησε τον κρατικό μηχανισμό. Σε ένα περιστατικό υψηλού κινδύνου, το κράτος, εσκεμμένα ή όχι, φαίνεται να παρουσιάζει αδράνεια, αφήνοντας γυμνούς τους αγωνιζόμενους αστυνομικούς και τις οικογένειές τους. Οι εκκλήσεις για «ατομική ευθύνη» αποδείχθηκαν γι’ άλλη μια φορά ανεπαρκείς μπροστά στην κρατική ευθύνη.

Καλούμε τις αρμόδιες υπηρεσίες να ενεργοποιηθούν άμεσα και να διενεργήσουν τεστ στον συνάδελφο, αλλά και να προβούν σε ιχνηλάτηση όλων εκείνων με τους οποίους ήρθε σε επαφή. Ήδη μπορεί να είναι αργά. Δεν θα περιμένουμε σαν πρόβατα για σφαγή. Οι αρμόδιοι να αναλάβουν τώρα τις ευθύνες τους.

Πηγή: protast.gr

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...