ΑΤ Ακροπόλεως: Αφέθηκαν ελεύθεροι οι προσαχθέντες συνδικαλιστές που δέχθηκαν επίθεση από αστυνομικές δυνάμεις

επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων σε εργαζόμενους του επισιτισμού τουρισμού

Ελεύθεροι, χωρίς να τους απαγγελθεί καμιά κατηγορία, αφέθηκαν οι δύο συνδικαλιστές από τον Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού, κάτω από την αποφασιστική και άμεση παρέμβαση.

Την άγρια επίθεση της αστυνομίας, με εντολή της κυβέρνησης, στη συγκέντρωση του Συνδικάτου στο υπουργείο Εργασίας καταγγέλλει μέσα από το ΑΤ Ακρόπολης, ο προσαχθέντας Γιώργος Στεφανάκης, πρόεδρος του Συνδικάτου Επισιτισμού.

Νωρίτερα, αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν στους εργαζόμενους στον Επισιτισμό – Τουρισμό οι οποίοι πραγματοποιούν συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας.

Η κυβέρνηση, αντί ακούσει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων, επιστράτευσε τα ΜΑΤ που έκαναν χρήση χημικών ενάντια στους εργαζόμενους που ήταν στην είσοδο του υπουργείου.

Επίσης, οι αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν στους εργαζόμενους με γκλομπ και κλωτσιές, με αποτέλεσμα ένας διαδηλωτής να έχει τραυματιστεί στο κεφάλι.

Ο Γιώργος Στεφανάκης, πρόεδρος του κλαδικού Συνδικάτου και ο Νίκος Λαβαντσιώτης, πρόεδρος του επιχειρησιακού Σωματείου στη «ΣΕΛΕΚΤ» προσήχθησαν στο ΑΤ ακροπόλεως.

Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκε ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, βουλευτής και εκ νέου υποψήφιος, ο οποίος κατήγγειλε την απαράδεκτη επίθεση στους εργαζόμενους και έκανε παρέμβαση στην ηγεσία του υπουργείου.

Οι εργαζόμενοι στον Τουρισμό και τον Επισιτισμό πραγματοποιούν συγκέντρωση διεκδικώντας Συλλογικές Συμβάσεις με υποχρεωτική εφαρμογή και επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους του κλάδου. Την κινητοποίηση οργανώνει το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων Αττικής, στο πλαίσιο της στάσης εργασίας (12 μ. έως 4 μ.μ.) που έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία του κλάδου (ΠΟΕΕΤ).

«Ο αγώνας ενάντια στην αυθαιρεσία κυβέρνησης και εργοδοτών δεν σταματά. Απαιτούμε την πληρωμή των επιδομάτων προϋπηρεσίας, την υποχρεωτική εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και την επέκταση του επιδόματος ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις», υπογραμμίζει το Συνδικάτο στην ανακοίνωσή του.

Η κλαδική ΣΣΕ που έχει υπογραφεί για τους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία δεν έχει ακόμα κηρυχθεί υποχρεωτική από την κυβέρνηση. Στον Επισιτισμό η ΣΣΕ φτάνει στη λήξη της στις 22 Φλεβάρη, ενώ η υποχρεωτικότητά της είναι …ανέκδοτο για τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις εστίασης. Στο μεταξύ, οι εποχικοί εργαζόμενοι καλούνται να επιβιώσουν χωρίς εισόδημα μέχρι την επαναπρόσληψή τους, καθώς λαμβάνουν το επίδομα ανεργίας μόνο για τρεις μήνες κάθε έτος.

Δείτε ακόμα...